Povežite se s nama

Međimurje

U subotu u Čakovcu obilježen dan borbe protiv raka debelog crijeva – Dan plave vrpce

Objavljeno:

- dana

Na Trgu Republike u Čakovcu u subotu je obilježen Dan plave vrpce.

Tom su se prilikom građanima dijelili cvjetovi irisa uz koje su ih članice i članovi Županijske lige protiv raka Čakovec i Kluba ILCO upoznali s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva.

Dijelili su se letci i drugi promotivni materijali o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva kao i o klubu ILCO koji djeluje unutar Županijske lige. Naime, oko 3000 ljudi u Hrvatskoj svake godine otkrije simptome karcinoma debelog crijeva. Upravo zbog tog podatka, ali i s ciljem prevencije ostalih bolesti, pokrenut je niz humanitarnih aktivnosti.

Jedna od njih je akcija Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2018., koju zajedno organiziraju Županijska liga protiv raka, Klub ILCO, Zavod za javno zdravstvo i druge zdravstvene ustanove, a koji će se održati danas u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec. Prihod od ulaznica će se koristiti za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Županijske lige protiv raka.

Plava vrpca simbol je ranog otkrivanja raka debelog crijeva i simbol borbe osoba koje su oboljele od te bolesti. Po učestalosti je kod žena odmah iza raka dojke, a kod muškaraca iza raka prostate. Ljude stoga iz dana u dan treba motivirati da žive zdravim stilom života, stilom života koji može spriječiti pojavu raka debelog crijeva.

Građani su mogli donirati sredstva sukladno svojim mogućnostima, za što je svatko dobio cvijet irisa ili suvenir izrađen od vrijednih članova.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje