Turistička zajednica grada Čakovca već četvrtu godinu organizira zabavnu igru na otvorenom, traženje uskrsnih jaja koje je sakrio zec.

Igra će se održavati u subotu, 20. travnja, od 10 do 11 sati u Perivoju Zrinski, a potragu će voditi zec i pritom animirati najmlađe. Pobjednici će biti oni koji pronađu sakrivenog zlatnog zeca, a bit će ih sakriveno pet. Petero najsretnijih mališana bit će nagrađeno vrijednim poklon paketima, dok će svako dijete koje bude sudjelovalo biti nagrađeno diplomom uskrsnog zeca i slatkim prigodnim poklonom.

Podrijetlo igre prema nekim se navodima krije u starom škotskom običaju prema kojem su se mladi Škoti na uskrsno jutro uputili u šumu u potragu za jajima raznih šumskih ptica da bi ih pripremili za doručak. Druga je teorija da je začetnik tradicije Martin Luther koji je organizirao prve potrage u kojima su muškarci sakrili pisanice za svoje supruge i djecu.

Igra je i danas vrlo popularna, a osim zabave, ima i edukativan karakter – podučava koliko je važno biti uporan. U slučaju kiše potraga će se otkazati, ali djeca svejedno mogu doći u Turistički ured podići svoju diplomu i slatki prigodni poklon kao nagradu za dobru volju sudjelovanja u potrazi.

Komentari

Komentara

loading...