Povežite se s nama

Međimurje

Dan zdravog osmijeha: i glumac Vedran Mlikota će pričati zašto treba redovito kod stomatologa i čuvati se karijesa

Objavljeno:

- dana

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, 20. ožujka, stomatolozi Međimurja će na inicijativu Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju u organizaciji stomatologinje Tanje Rosić i odgajateljice Gordane Šoltić Siladi, predsjednice Društva „Naša djeca“ Čakovec, provesti akciju Dan zdravog osmijeha.

Cilj akcije je ukazati javnosti na važnost čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti te redovitog odlaženja stomatologu. U akciju su uključena djeca iz svih dječjih vrtića Grada Čakovca i okolice te učenici osnovnih i srednjih škola. Obilježavanje Dana zdravog osmijeha potpomaže Turistička zajednica Grada Čakovca.

Program će se održati ove subote, 16. ožujka, u 10.30 sati u Ulici Matice Hrvatske uz zgradu Doma sindikata u centru Čakovca. Stomatolozi Međimurja će na štandovima dijeliti propagandne materijale kao i savjete djeci i roditeljima.

Da odjek akcije bude što jači, organizatori pozovu i neku poznatu osobu iz javnog života. U Čakovcu su tako proteklih godina već bili  Goran Navojec, Davor Gobac, Mila Elegović, Filip Šovagović… Ove godine podršku akciji pružit će glumac Vedran Mlikota.

Nastupit će oko 250 djece iz čakovečkih dječjih vrtića, dječji zbor Čakovečki mališani i Čakovečke mažoretkinje. Za odličnu atmosferu pobrinut će se Scifidelity Orchestar, kao i uvijek prisutna Marija Kupper Jambrošić.

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje