POU

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, 20. ožujka, stomatolozi Međimurja će na inicijativu Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju u organizaciji stomatologinje Tanje Rosić i odgajateljice Gordane Šoltić Siladi, predsjednice Društva „Naša djeca“ Čakovec, provesti akciju Dan zdravog osmijeha.

Cilj akcije je ukazati javnosti na važnost čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti te redovitog odlaženja stomatologu. U akciju su uključena djeca iz svih dječjih vrtića Grada Čakovca i okolice te učenici osnovnih i srednjih škola. Obilježavanje Dana zdravog osmijeha potpomaže Turistička zajednica Grada Čakovca.

Program će se održati ove subote, 16. ožujka, u 10.30 sati u Ulici Matice Hrvatske uz zgradu Doma sindikata u centru Čakovca. Stomatolozi Međimurja će na štandovima dijeliti propagandne materijale kao i savjete djeci i roditeljima.

Supernova

Da odjek akcije bude što jači, organizatori pozovu i neku poznatu osobu iz javnog života. U Čakovcu su tako proteklih godina već bili  Goran Navojec, Davor Gobac, Mila Elegović, Filip Šovagović… Ove godine podršku akciji pružit će glumac Vedran Mlikota.

Nastupit će oko 250 djece iz čakovečkih dječjih vrtića, dječji zbor Čakovečki mališani i Čakovečke mažoretkinje. Za odličnu atmosferu pobrinut će se Scifidelity Orchestar, kao i uvijek prisutna Marija Kupper Jambrošić.

Komentari

Komentara