Povežite se s nama

Međimurje

Danas na Špancirfestu atraktivni Francuzi: performeri će lebdjeti 30-ak metara iznad Kapucinskog trga

Objavljeno:

- dana

PROGRAM, 20. KOLOVOZA

Na Špancirfestu će u subotu, 20. kolovoza, biti izveden dosad najveći ulični performans u Hrvatskoj.

Za to će se pobrinuti francuska skupina Trans Express, koja je prošle godine oduševila visinskim spektaklom „Mobile homme“, dok će sada izvesti kazališno-cirkuski performans „Mu“.

– Pridružite nam se na fantastičnom putovanju od zemlje do mjeseca! – pozvali su na svojoj Facebook stranici.

Njihov nastup počinje u 20:30 sati na Kapucinskom trgu.

– Performans uključuje divovske strukture koje se otvaraju kao glazbene kutije, a skulpture koje lebde u zraku otvaraju dimenziju univerzuma. Uz 30 izvođača na zemlji i u zraku u tehničku izvedbu perfomansa uključeno je više od četrdeset  ljudi, a teleskopski kran od 120 tona scenografiju i izvođače podići će na tridesetak metara visine – najavljuju iz varaždinske Turističke zajednice.

Neće to biti jedini ulični program.

La Sbrindola, skupina koja kombinira cirkuske vještine upotpunjene ritmovima bubnjeva, nastupa od 10 do 11 te od 19 do 20 sati na Korzu.

Na Franjevačkom trgu kod City centra vas pak čeka Trinity, od 11 do 12 sati te od 18 do 19 sati.

Na istom mjestu, kod Grgura Ninskog od 17 do 18 sati će biti održan Susret Oldtimer Biciklista.

Koncerti: Matija Dedić, Zoran Predin, Rambo Amadeus, Laibach

Drugog dana Španciresta bit će održan i veliki broj koncerata. Kod vile Bedeković u 20 sati na rasporedu je koncert Hommage Arsenu, a nastupaju Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin.

U 21 sat u Kraljevskoj zoni na Starom gradu svirat će Neki novi klinci – Balašević tribute band. Na Kapucinskom trgu u 21:30 sati nastupaju Rambo Amadeus & Five Winnetous Sextet.

Na PAN pozornici na Starom gradu u 22 sata stiže Quasarr, a potom u 22:30 sati zvijezde dana – Laibach.

Više detalja o programu drugog dana Špancifesta možete pogledati ovdje.

Izvor:
Foto: špancirfest

Međimurje

Međimurje ove subote broji 29 novooboljelih od koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 127 osoba od čega je evidentirano 28 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 310.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.656 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 58 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 3 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dječji vrtić iz Donje Dubrave posjetila sopranistica Marija Vidović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić „Klinčec“ iz Donje Dubrave početkom siječnja posjetila je sopranistica Marija Vidović, koja je djeci otpjevala nekoliko pjesama sa svoga božićnog CD-a.

Svakom djetetu ujedno je darovala svoj CD, a kao zahvalu mališani su joj, uz pratnju harmonike koju je svirala odgojiteljica Kristina Korotaj, otpjevali nekoliko pjesama.

– Našem vrtiću bit će to lijepa uspomena, a vjerujem i djeci. Kada odrastu mogu se pohvaliti da su pjevali s pravom opernom divom. U ime vrtića zahvaljujem Mariji na posjeti i prekrasnom druženju te se veselimo ponovnom susretu – poručuje ravnateljica Vrtića Dubravka Horvat.

Nastavite čitati