Povežite se s nama

Međimurje

Danas na Špancirfestu: zanimljivi performeri iz Italije, koncerti Letećeg odreda i Pipsa

Objavljeno:

- dana

PROGRAM, 21. KOLOVOZA

Na Špancirfestu nas u nedjelju, 21. kolovoza, očekuje bogati ulični program, a i niz koncerata.  

La Sbrindola, skupina koja kombinira cirkuske vještine upotpunjene ritmovima bubnjeva, nastupa ponovno: od 10 do 11 te od 19:30 do 20:30 sati na Franjevačkom trgu kod Grgura Ninskog. 

Moonlight Invasions

Na Franjevačkom trgu kod City centra u 10:30 do 11:30 sati, pa potom opet od 20:30 do 21:30 sati nastupit će atraktivni Moonlight Invasions. Riječ je o skupini iz Italije koju čine umjetnici, plesači i hodači na štulama.

La Strato

Od 11 do 12 sati na Korzu pak nastupa La Strato, koji poslijepodne od 17:30 do 18:30 sati stiže na Franjevački trg.  Bit će tu i Ormari čudnovatih stvari, i to na Korzu od 17:30 sati, a potom od 20:30 sati.

Tu su, naravno, i koncerti. Kod vile Bedeković u 20 sati stižu Urban & 4. U 21 sat u Kraljevskoj zoni na Starom gradu svirat će Leteći odred i teška industrija.

Pips, Chips & Videoclips

Na Kapucinskom trgu u 21 sat nastupaju pak Electric Swing Circus. Na PAN pozornici na Starom gradu u 22 sata će prvo svirati Repetitor, a potom od 23:30 sati Pips, Chips & Videoclips.

Cijeli program trećeg dana Špancifesta možete pogledati ovdje.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec obitelji Barukčić iz Gline darovao stambeni kontejner

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Potres koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju mnoge je obitelji ostavio bez krova nad glavom. Jedna od njih je i četveročlana obitelj Barukčić, koja od jučer, 26. siječnja, zahvaljujući Gradu Čakovcu, obnovu obiteljske kuće čeka u novom stambenom kontejneru.

– Ova glinska obitelj i bez potresa vrlo teško živi, otac Dragan skrbi se za dvoje maloljetne djece te teško bolesnu suprugu. Kuća im je teško stradala u potresu, a sa svakim novim podrhtavanjem tla pojavljuju se nova napuknuća. Stoga im je Grad Čakovec, na inicijativu Grada Gline, odlučio pomoći te u donjokraljevečkom poduzeću Tehnix kupio stambeni kontejner. Riječ je u stvari pravom malom domu, potpuno opremljenom, sa sanitarnim čvorom, tuš kabinom, mini kuhinjom, garderobnim ormarima, klima uređajem, četiri kreveta te sa mogućnošću priključka na svu komunalnu infrastrukturu. Ovaj mali stan ima 24 četvorna metra korisnog prostora, te će Barukčićima omogućiti da povratak u svoju kuću čekaju u primjerenim životnim uvjetima – ističu iz Grada Čakovca.

Izaslanstvo Grada Čakovca predvodili su gradski dužnosnici, a primili su ih i njihove kolege iz ovog banijskog grada. Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević zahvalio je na donaciji rekavši da, zahvaljujući dobrim ljudima, lakše podnose posljedice koje je potres ostavio na ljude i imovinu. Ova nesreća pokazala je da Hrvatska ima veliko srce te je siguran da bi i Glinjani pomogli drugima da se nađu u takvoj situaciji.

Gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da „smo odmah nakon potresa financijski pomogli i Glini i Petrinji te da se brojni građani donacijama uključuju u akcije pomoći“. Procijenili smo, dodao je, da je stambeno zbrinjavanje trenutno prioritet te da vjeruje da će i ostale sredine pomoći da krov nad glavom dobiju svi oni koji zbog oštećenja ne mogu živjeti u svojim kućama.

Nastavite čitati

Foto i video

VIDEO Svjetlo na kraju tunela vidljivo u novoj skladbi Krune Kamenića “Dolazi dan”!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Škola za glazbenu produkciju i audioinženjerstvo “Media Creatus” predstavlja Krunoslava Kamenića s pjesmom “Dolazi dan”.

– Dragi prijatelji, evo i mene nakon nekog vremena s novom pjesmom koju prvenstveno posvećujem svim ljudima (odnosno čovjeku općenito) ma gdje bili! Pjesma govori o tome da je život čovjeka prožet raznim nedaćama, nevoljama i situacijama koje nam na prvu izgledaju nerješivima i bezizlaznima,
no čovjekov nepomirljivi karakter uvijek nađe pravi i ispravan odgovor i put, koji na kraju ima smisla!

Život je lijep ako ga čovjek sam takvim učini ili to možemo reći i ovako: “Poslije kiše dolazi sunce, na kraju tunela dolazi svjetlo, poslije svake noći dolazi dan!” – poručuje Kamenić, koji je autor glazbe i teksta te glavni vokal pjesme.

– Iskrena i velika zahvala mojim prijateljima Vjekoslavu Magdaleniću i Marku Lajtmanu te njihovoj medijskoj kući „Media Creatus”, njihovoj profesionalnosti i svemu, da bi ovaj uradak u ovakvom obliku mogao ugledati svjetlo dana – dodaje Kamenić, koji se nada da će vam se pjesma svidjeti i već nekako pronaći put do vaših srdaca.

Popratne vokale otpjevala je Jadranka Krištof. Bas je odsvirao Vjeran Vidović, gitaru Marko Lajtman, bubnjeve Karlo Kamenić, dok je za aranžman, synth i programiranje zaslužan Vjekoslav Magdalenić, koji je odradio i miks te masteriranje.

Za digitalnu distribuciju odgovoran je label Longplay digital.

Nastavite čitati