Povežite se s nama

Međimurje

Danas u Međimurju 13 na COVID pozitivnih slučajeva, preminula jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 190 osoba, od čega je evidentirano 12 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, što je 6,31% pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivnom slučaju dokazanim PCR testom. U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 125. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 40.810 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 30 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 3 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 64 godine s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.

U nedjelju, 21. veljače, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 65 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 85 prošle nedjelje), odnosno 75 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 102 prošle nedjelje). 14-dnevna incidencija i dalje je u padu, te s današnjim danom iznosi 145 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 207 prošle nedjelje), odnosno 173 pozitivna ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 243 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 1030 osoba, od čega ih je 71 pozitivnih, te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 6,9%, (prošle nedjelje je iznosio 8,9%).

Međimurje

U Međimurju u posljednja 24 sata 12 pozitivnih na COVID-19, oporavilo se 14 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 221 osoba, od čega je evidentirano 12 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 5,42 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja, priopćio je 7. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 147.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 42.852 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 28 pacijenata pozitivnih na COVID-19.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su 4 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nema COVID pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U nedjelju, 7. ožujka, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 75 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 109 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirana je 1021 osoba, od kojih su bile 93 pozitivne te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 9,1 posto.

S današnjim danom, u Međimurju je oko 8520 osoba primilo barem jednu vrstu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje upisano je 19.549 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati