U Međimurju su danas registrirane su četiri novopozitivne osobe (tri osobe u Mikrobiološkom laboratoriju ZZJZ MŽ koje su bile u samoizolaciji kao kontakti ranije pozitivnih osoba i jedna osoba koja je testirana izvan Međimurske županije, strani državljanin, koja se administrativno pribraja Međimurskoj županiji).

Od 11 sati 14. rujna do 11 sati 15. rujna uzeta su 154 uzorka i svi su u obradi.

Dosad su ukupno uzeta 5.134 uzorka. Trenutno je u Međimurskoj županiji 19 aktivnih slučajeva (tri osobe su se oporavile). U samoizolaciji se nalazi 68 osoba (pozitivni i njihovi kontakti).

S obzirom na najmanji broj pozitivnih osoba na COVID-19 u Republici Hrvatskoj, epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji može biti ocijenjena kao povoljna.

Od danas, 15. rujna, na snazi je i Preporuka Stožera civilne zašite Međimurske županije kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave, u smislu da nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama.

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu.

Ova preporuka bit će na snazi do daljnjega, ukoliko se ne bude pogoršala epidemiološka situacija. Stoga, Stožer CZ MŽ apelira na sve učenice i učenike da drže propisanu fizičku distancu, budu odgovorni, čuvaju sebe i svoje bližnje kako bi se povoljna situacija zadržala.

Danas također završava razdoblje tijekom kojega je Zavod za javno zdravstvo donosio odluke o održavanju manifestacija na području Međimurske županije. Donošenje odluka u budućem razdoblju preuzet će Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Komentari

Komentara