Povežite se s nama

Međimurje

Danas u Orehovici 8. Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide

Objavljeno:

- dana

Danas kod NK-a ‘Croatia’ u Orehovici počinje 8. “Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide”.

Radi se o zajedničkom projektu KUD-a ‘Fijolica’ i Općine Orehovica koji je započeo 2014. godine. Održava se u sklopu obilježavanja Dana Općine Orehovica kako bi se na taj način doprinijelo prepoznatljivosti općine u regiji. Dodajmo da se jučer održala svečana sjednica Općinskog vijeća Orehovice.

Posebna ponuda u okviru Orehijade bit će pečenje vola na ražnju. U sklopu manifestacije održat će se sljedeće aktivnosti: prezentacija i izbor najboljeg orehovca, najboljeg i najljepšeg kolača i najdebljeg oraha (uzorci se primaju do 16 sati), prezentacija proizvoda lokalnih proizvođača (bučino ulje, rakija, likeri, sirevi, med, vino, proizvodi od keramike i drva), predstavljanje udruga koje se bave izradom ručnih radova (prodajne izložbe) te izložba starih predmeta, prikupljanje starih recepata i narodnih običaja.

Kulturno-umjetnički program

Međunarodni susret folklornih društava i zborova: nastupaju Međimursko kulturno-umjetničko društvo ‘Ivan Car’ Ljubljana, KUD Strahoninec, KUD Belica, KUU ‘Seljačka sloga’ Nedelišće, KUD Strahoninec, KUD ‘Mura’ iz Serdahelja (Mađarska), Tamburaški sastav pomurske mladeži iz Totserdahelya (Mađarska), vokalne skupine Etno-eko društvo „Prigorske sam gore list“, Pjevački zbor Grada Preloga, Mažoretkinje – KUU ‘Zvon’ župne zajednice Mala Subotica, Zlatna Korita i Podravski puhači.

Hodogram aktivnosti:

14 – 20 sati – prodajna izložba proizvoda i ručnih radova OPG-ova, udruga i pojedinaca
16 sati – kratki mimohod izvođača i otkrivanje spomenika „Oreh“
17 – 19 sati – Međunarodni susret folklornih društava i zborova
19.30 – Druženje i zabava uz sastav „Taubeki“

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje