Povežite se s nama

Međimurje

Dani Grada Čakovca: zbog lošeg vremena odgađaju se dijelovi programa planirani za 28. svibnja

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Iz Grada Čakovca javili su da se zbog najavljenoga lošeg vremena odgađaju ili mijenjaju lokacije održavanja nekih subotnjih manifestacija (28. svibnja) planiranih uz Dane Grada Čakovca.

Smotra mažoretkinja tako se prebacuje u Centar za kulturu Čakovec (9.45 – 11 sati). Koncert Vatre prebačen je na sljedeći petak, 3. lipnja, a isto vrijedi i za Utrku Grada Čakovca.

Festival cvijeća, jagoda i tradicije održava se od danas, a ako se odgodi u subotu i nedjelju, nova tri dana očekuju nas sljedeći tjedan od petka do nedjelje (3. – 5. lipnja).

Košarkaški turnir odgađa se na ponedjeljak, 30. svibnja, od 9 sati. Finale Zabavne lige vrtića odgođeno je za sljedeći vikend, a heklice sele u predvorje Knjižnice.

Fit piknik će se zasad održati, u ovom trenutku nema odgode. Koncert ŽVS “Pučpuljike” seli u zgradu Scheier.

– Zahvaljujemo na razumijevanju! – poručuju iz Grada.

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje