Povežite se s nama

U fokusu

Evo što vas osim koncerata Grdovića i Ilića očekuje na Danima Miholja u Sračincu

Objavljeno:

- dana

ATRAKTIVAN PROGRAM

Općina Sračinec i ove je godine priredila atraktivni program tradicionalne manifestacije Dani Miholja, kojom će proslaviti Dan Općine i Župe.

Dobre vibracije

Naime, do nedjelje posjetitelje očekuje niz događanja, među kojima i dva koncerta koja će se održati pod šatorom na sportskim terenima NK Sračinec. U petak, 29. rujna, publici će se predstaviti Mladen Grdović, a u subotu, 30. rujna, zvijezda večeri bit će Miroslav Ilić s pratećim bendom. Nedjeljna večer pod nazivom “Noć kazališta, smijeha i zabave” kulminirat će nastupom Davora Dretara Drelea, a sve to u Sračincu uvijek ide uz bogatu ugostiteljsku ponudu organizatora zabavnog programa.

Inače, manifestacija je počela u utorak uz “Večer poezije” u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu i višednevnom duhovnom obnovom u crkvi sv. Mihaela ark. koju vodi p. Marijan Krištofić. Najmlađi su na svoj račun došli u srijedu kada je održan “Dječji dan”. U četvrtak, 28. rujna, s početkom u 16.30 sati predstavnici Općine položit će vijence na mjesnim grobljima u Sračincu i Svibovcu Podravskom, nakon čega slijede blagoslov i razgledavanje novoga dječjeg vrtića.

Nakon svečane sjednice potpisat će se Povelja o bratimljenju općina Sračinec i Čapljina

Oko 17.15 sati održat će se predstavljanje povijesnog spomen-postava pokraj Doma kulture, u kojem u 18 sati počinje svečana sjednica Općinskog vijeća uz prigodan kulturno-umjetnički program. Program u petak, 29. rujna, počinje u 11 sati svečanom sv. misom u crkvi sv. Mihaela ark., koju predvodi Juraj Batarela, voditelj postupka za proglašenjem svetim bl. Alojzija Stepinca. U 18 sati počinje još jedna sveta misa i koncert Martine Tomas iz Koprivnice.

Od 20 sati bit će živo pod šatorom uz nastupe predgrupe Activ banda & DJ Zoka te zvijezde večeri Mladena Grdovića. Prvenstvo Sračinca u tenisu održat će se u subotu, 30. rujna, s početkom u 9 sati, a sportski tereni NK Sračinec ugostit će i dragovoljce te veterane Domovinskog rata. U 10 sati održat će se stolnoteniski sportski susret između STK-ova Sračinec, Čazma i Ljubeščica u dvorani Sportskog centra NK Sračinec. Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u 14 sati bit će služena sv. misa, nakon koje Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec u svojim prostorijama priređuje program s igrokazom i poezijom.

Nastup kuburaša iz Maruševca slijedi u 16.45 sati kod Osnovne škole Sračinec kao uvod u defile i nastupe folklornih društava, Varaždinskih mažoretkinja, konjskih zaprega Udruge “Konj, moj prijatelj” i limene glazbe. U 19 sati bit će održana Smotra folklora “3. Hrvatska folklorna razglednica”. Subotnja večer kulminirat će zabavnim programom pod šatorom i koncertom Miroslava Ilića. Tradicionalni “plac na gmajni” otvara vrata posjetiteljima u nedjelju, 1. listopada, u 9 sati uz prezentaciju starih zanata i obrta, degustacije te izložbe radova i rukotvorina na javnim površinama ispred Doma kulture Sračinec.

Mališani se tijekom dana u Sračincu mogu okušati u lovu ribe na plovak ili skupa s roditeljima kušati šarana pripremljenog na rašljama. Kuhat će se i srakarski gulaš, a od 10 do 19 sati na dječjem igralištu “Velika graba” postavit će se dječji park tobogana.

Tu će biti otvorena i izložba malih domaćih životinja, uz mogućnost jahanja na ponijima za najmlađe posjetitelje. Njih također očekuju indijanski šator te kreativna radionica izrade maski, lukova i strijela u organizaciji Udruge maškara “Črna sraka”. Svi posjetitelji mogu se okušati u gađanju meta lukom i strijelom te od 13 sati besplatno kušati pripremljeni gulaš.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Marijan Škvarić: “Bahatost župana Čačića dovela do bacanja spasonosnog cjepiva“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zašto se ne pripremi sustav procjepljivanja u Varaždinskoj županiji, pitanje je koje se nameće posljednjih tjedan dana. S obzirom na to da trenutno nema dovoljno cjepiva za sve zainteresirane, nužno je pripremiti sustav kako bi u trenutku neprekidne opskrbe cijepljenje funkcioniralo na najvišoj razini, smatra Marijan Škvarić, v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije.

No, Varaždinska županija ne razmišlja o tome, pa se cjepivo, kojeg ionako ima premalo, čak i baca. Škvarić se u svom najnovijem priopćenju za medije zato pita „zašto su zakazala Županija, Dom zdravlja i Stožer civilne zaštite Varaždinske županije?“

– Vjerojatno zbog osobe koja se u „sve razumije“, bahatog župana koji sve to rješava u 15 minuta. Apsurdno je da župan s ponosom ističe da se cjepivo bacilo. Da su postavljeni jasni kriteriji i da je organizacija na višoj razini, moglo je biti cijepljeno još 15 ljudi koji su u rizičnoj skupini, no kako je župan jedan jedini i „svemogući“, može ako želi cjepivo i  baciti – ističe Škvarić.

Po njemu, na razini županije potrebno je organizirati sustav punktova i mobilnih timova te pokrenuti internet platformu i mobilnu aplikaciju putem kojih će građani podnositi zahtjev za cijepljenjem i u realnom vremenu moći pratiti tijek procjepljivanja, stanja zalihe cjepiva i ostale ključne informacije, predlaže Škvarić.

– Na taj bi se način ubuduće izbjeglo cijepljenje preko reda te stvaranje dnevnih viškova cjepiva, a prioritetne skupine uistinu bi bile prioritetne. Kontrola bi se vršila jednim klikom, a ne povjerenstvom koje će to razmatrati i, kako nam je to već poznato, teško nešto konkretno i riješiti. Ukoliko se sve ne pripremi, možemo očekivati redove kojima smo svjedoci i ovih dana, a znamo da je riječ o starijim i visokorizičnim osobama – napominje i poziva varaždinskog župana da nakon četiri godine „nerada napokon učini nešto konkretno i korisno za stanovnike Varaždinske županije“.

– Župane, izgubili ste obraz, nije sve počelo, niti sve završava s Vama. Vodite brigu o potrebama ljudi, kako onih koji su zdravstveno ugroženi, tako i o gospodarstvenicima koji su temelj za razvoj naše županije – poručuje Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Alen Runac u izbornu utrku s mjesta na kojem je zapečatio ljubavnu vezu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina u petak je održao sjednicu na kojoj je mr. sc. Alen Runac jednoglasno izabran kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Varaždina.

Tim povodom danas je na Trgu Slobode održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen kandidat Hrvatske demokratske zajednice koji ulazi u izbornu utrku. Uz Alena Runca, presici su prisustvovali Damir Habijan, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, te Anđelko Stričak, predsjednik županijske organizacije ove stranke.  

– Vjerojatno vam je malo čudna lokacija mog predstavljanja, ali ovo je meni vrlo bitno mjesto – uvodno je izjavio Alen Runac.

Napomenuo je i da s obzirom na to da voli simboliku, „umjesto klasičnog predstavljanja namjerava ispričati jednu priču“.

– U ovo vrijeme, dakle početkom ožujka, prije punih 37 godina, vraćao sam se iz diska „petitri“ koji je bio u Gimnaziji. Pratio sam doma mladu djevojku, koja je išla u prvi a ja u treći razred. Na ovom mjestu sam je pitao želi li hodati sa mnom i ona je pristala! Od onda je za mene krenulo sretno i uspješno razdoblje u kojemu sam postao i ponosni otac dvojice uspješnih sinova. Ovu priču sam vam ispričao, ovdje na mojem predstavljanju, jer smatram da je to najveći uspjeh u mom životu. Uz sve poslovne i sportske uspjehe, medalje i uspjehe u društvenom radu, obitelj je moj najveći uspjeh i jako sam ponosan na to – rekao je Runac.

I dodao:

– A Varaždin, Varaždinke i Varaždinci, su isto tako moji i dragi su mi. Upravo njima želim pokloniti svu svoju pažnju i nastaviti s njima moju uspješnu priču. Zato s ovog mjesta pozivam sve Varaždinke i Varaždince da podrže moju kandidaturu za gradonačelnika, pa da svi zajedno krenemo u sretno i uspješno razdoblje. Iznimno je važno da budući gradonačelnik ima snažnu potporu Hrvatske Vlade. Bez te podrške ne mogu se realizirati veliki projekti koji su bitni za razvoj grada i podizanje standarda života Varaždinaca – objasnio je Runac.

Važna je dobra suradnja sa županom

Štoviše, ukazao je kako smatra da je od velike je važnosti dobra suradnja gradonačelnika i župana.

– Ovi sukobi koji se danas događaju na relaciji gradonačelnik-župan sigurno ne pridonose razvoju grada. Zato ću ja kao gradonačelnik bez obzira na ideološka uvjerenja ponuditi suradnju svim dobronamjernim strankama koje uđu u Gradsko vijeće i želim da zajedno upravljamo gradom u korist svih građana. Ideološkim podjelama nema mjesta u Varaždinu, ozbiljan gradonačelnik mora imati sadržaj, projekte, znanje i sposobnost. Na tom putu nikako neću biti sam, nego sam oko sebe kao i uvijek do sada u svim projektima, okupio kvalitetnu ekipu suradnika, najbolje što Grad Varaždin ima na svim poljima, od gospodarstva, kulture, sporta, mladosti i iskustva. Njih ću, kao i svoj predizborni program, uskoro predstaviti javnosti – ističe.

Na kraju je pozvao sve Varaždinke i Varaždince da izađu na izbore i ozbiljno razmisle kojoj osobi će dati ovoga puta svoj glas.

– Glas za mene kao gradonačelnika – glas je za ostvarivanje ozbiljnih ciljeva u razvoju grada Varaždin – zaključio je Alen Runac.

Nastavite čitati