Povežite se s nama

Život i društvo

Dani Općine Maruševec uz Jasmina Stavrosa, Juru Zelenog, humanitarnu nogometnu utakmicu i folklor

Objavljeno:

- dana

Općina Maruševec u tjednu nakon Uskrsa obilježava svoje dane. Tim je povodim pripremljen bogat svečani, kulturni i zabavni program.

U srijedu i četvrtak, 20. i 21. travnja, održat će se prijami za roditelja novorođene djece te učenike koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima. Također, potpisat će se ugovori za financiranje programa i projekata udruga.

Svečana sjednica Općinskog vijeća na rasporedu je 22. travnja, u 17 sati, a koncert benda Lajk počinje u 21 sat u šatoru kod zgrade Općine Maruševec.

Najbogatija događanjima bit će subota, 23. travnja. Ujutro su na rasporedu polaganje vijenaca i sveta misa, a u 15 sati počinje kićenje Jure Zelenog, ispred Etno kuće u Čalincu, a nakon toga i povorka koju će predvoditi baš Jura. Glavni organizator je KUD Klaruš.
Dobre zabave neće nedostajati u večernjim satima je u šatoru od 19 sati nastupaju Gloria band i Jasmin Stavros.

Natjecanje u streljaštvu, humanitarna utakmica legenda Hrvatske nogometne reprezentacije i NK Rudar 47 te prijatelja kluba na rasporedu je u nedjelju. Istog dana u dvorani OŠ Maruševec publika će uživati u komediji “Kakva ti je žena, takav ti je život”. Početak je 20 sati.

Program obilježavanja završava 30. travnja svečanom sjednicom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, u povodu 25. godišnjice djelovanja te 19. Danima folklora u Maruševcu.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje