Povežite se s nama

Međimurje

“Dani šibe i ribe” u Kotoribi: uživajte u ribljim delicijama uz Crvenu jabuku i Gazde

Objavljeno:

- dana

U Kotoribi na prostoru kod nove škole, ovog vikenda, 26. i 27. svibnja održat će se 15. manifestacija „Dani šibe i ribe“.

Zabavno-kulturni program započinje u subotu od 14 sati Ribijadom, u sklopu koje će kotoripske udruge kuhati fiš i pripremati pečenu ribu uz besplatnu degustaciju za posjetitelje. Tijekom kuharskog nadmetanja za glazbeni dio programa pobrinut će se popularne Cure iz centra. Istovremeno će se moći razgledati izložba ručnih radova „Protuletje“ na „Starom farofu“ u organizaciji Društva žena Kotoriba.

Organiziran je besplatni vlak Varaždin – Kotoriba sa zaustavljanjem na svim usputnim stanicama

– Od 15 sati ulicama Kotoribe u delifeu će se provozati Harley-Davidson motori u organizaciji Kluba „Pleter Chapter Croatia“. Sat kasnije u sportskoj dvorani na rasporedu je ženski odbojkaški turnir. Poslastica dana je večerašnji nastup popularne Crvene jabuke od 21 sat, dok će glavnu pozornicu od 23 sata zauzeti sastav Pisofkejk – rekao je Roberto Ujlaki, zamjenik kotoripskog načelnika.

Nedjeljni program započinje u 11 sati izložbeno-prodajnim sajmom predmeta od šibe, rukotvorina te licitarskih i autohtonih proizvoda, dok će posjetitelje zabavljati glazbeni sastav Enigma. Oldtimer klub Međimurje od 14 sati priprema izložbu starih motornih vozila, dok je od 15 sati na rasporedu kulturno-umjetnički program uz nastup brojnih izvođača. Dvodnevnu manifestaciju „Dani šibe i ribe“ zaključit će popularni tamburaški sastav Gazde od 18 sati.

Kotoripske udruge kuhat će fiš i pripremati pečenu ribu uz besplatnu degustaciju za posjetitelje

Oba dana posjetitelji će moći prisustvovati prezentaciji pletenja košara od šibe te loviti ribu u bazeni, dok je za najmlađe organiziran zabavni park.

– Kao i svake godine, i ove smo organizirali besplatni vlak za posjetitelje na relaciji Varaždin – Kotoriba sa zaustavljanjem na svim usputnim stanicama. Polazak vlaka iz Varaždina je u 12.15 sati uz zaustavljanje na svim stanicama. Dolazak u Kotoribu je u 13.02 sata. Povratak iz Kotoribe je u tri termina, 18.33, 21.48 te u 22.19 sati – rekao je Ujlaki.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje