Varaždinski fantazist Dario Jertec vratio se kući nakon australske avanture i priključio treninzima Nogometnoga kluba Varaždin, s kojim se priprema za nastavak sezonu u 1. HNL.

Prvenstvo bi se trebalo nastaviti 6. lipnja, kada bi Varaždin trebao ugostiti Dinamo. Riječ je o prvom od 10 kola do kraja 1. HNL.

Borba

– Bit će vrlo zanimljivo do kraja Prvenstva. Nemamo mnogo mjesta za pogreške budući da je do kraja sezone samo 10 kola. Ključne će biti utakmice protiv Intera, Istre 1961 i Slaven Belupa, i ako slavimo u sva tri susreta, spasit ćemo se sigurno od ispadanja. Problem je što će se utakmice igrati bez publike, koja je uvijek naš 12. igrač – rekao je Dario Jertec, koji je u redove australskog prvoligaša Western Uniteda otišao iz Varaždina prošle jeseni.

Za njih je odigrao 15 utakmica, no na kraju se sporazumno s njima razišao u vrijeme kad su sport i nogomet u svijetu staoli zbog pandemije koronavirusa.

– Ugovor mi je „zamrznut“ jer je australsko prvenstvo odgođeno na tri mjeseca. Razišli smo se u predivnim odnosima i kad bih nešto loše rekao protiv njih, stvarno bih bio nepošten – govori Dario, koji se u najvišem rangu australskog nogometa osjećao kao profesionalac.

– Riječ je o privatnoj ligi, infrastrukturno i organizacijski na vrlo visokom nivou. Osjećaš se kao pravi profesionalac koji ne mora voditi brigu ni o čemu drugome osim o svojim izvedbama na terenu. Ono što pamtim iz Australije su također divni stadioni i travnjaci, što je nekoliko kopalja iznad 1. HNL. No, s druge strane, nogometaši u 1. HNL su kvalitetniji – objašnjava Dario, koji se vrlo dobro uklopio u ekipu Western Uniteda. Naime, trener je ekipe iz Melbournea je Mark Rudan, Australac hrvatskih korijena, a tu su i Kosovar Besart Berisha te Ivan Vujica, nekadašnji junior zagrebačkog Dinama.

Divno

U pet mjeseci koliko je proveo u Melbourneu, Varaždinac je ostao fasciniran jednim od najvećih australskih gradova.

– Melbourne je grad koji živi od 0 do 24 sata. Predivan multikulturalni grad iznimne arhitekture i odlične gastronomije. Jednostavno me oduševio – naglasio je Jertec.

Nakon povratka iz Australije morao je u samoizolaciju i kasnije se priključio varaždinskim nogometašima.

– Nema odustajanja od nogometa jer u meni još ima elana. Imam 35 godina, no još se vrlo dobro osjećam i samo da me zaobiđu ozljede i da odigram još barem dvije sezone na visokoj razini. Vjerujem da mogu pomoći svom Varaždinu u borbi za ostanak – zaključio je Jertec.

Bogata nogometna karijera

– Ove tri i pol godine pamtit ću cijeli život. Ulazak iz 3. HNL u 2. HNL, pa ulazak u 1. HNL, utakmica protiv Šibenika prošle sezone… to nikada neću zaboraviti – emotivan je bio Dario kad je odlazio u australski Western United.

U svojoj je karijeri igrao i za Dinamo, Hajduk, Rijeku, saudijske klubove Al Faisaly, Hajer i Al Taawon, kuvajtsku Al-Qadisiyju i slovenski Zavrč. Prije četiri godine vratio se kući kad je NK Varaždin bio trećeligaš. S Varaždincima je izborio ulazak u 2. HNL, a prošle sezone i ulazak u 1. HNL. Najesen je otišao na australsku avanturu, a sada će pomoći Varaždincima u borbi za ostanak u Ligi.

Komentari

Komentara