Povežite se s nama

U fokusu

Darko Zver: ‘Moja je smjena početak povratka na staro u Gradu Čakovcu!’

Objavljeno:

- dana

Sutra, 24. lipnja, sjednica je Gradskog vijeća Grada Čakovca na kojoj je prva točka na Dnevnome redu smjena još uvijek aktualnog predsjednika toga tijela, Darka Zvera. Tim je povodom danas u Gradskoj vijećnici održao konferenciju za medije, rekavši da ima važne informacije koje želi podijeliti s javnošću.

– Moja smjena simbolički i faktički početak je povratka na staro u Gradu Čakovcu, jer će njome gradonačelnica Cividini imati većinu političkom trgovinom, a ne voljom birača. Podsjećam da su joj upravo moji birači lani donijeli prevagu u drugome krugu lokalnih izbora.

Cividini je pokazala da se nimalo ne razlikuje od bivše vlasti, koja je godinama u Gradsko komunalno poduzeće trpala stranački podobne ljude i time kupovala glasove na izborima. Izgledno je da će većinu u Gradskom vijeću formirati sa SDP-om, uz suradnju s bivšim i sadašnjim kadrovima te stranke. Ne bi me više iznenadilo ni da se dogovori sa Stjepanom Kovačem da joj bude spavač u Gradskom vijeću i diže ruku po potrebi – rekao je Zver.

Gubici, a bonusi

Na prošloj konferenciji Zver je spomenuo neke primjere kako u ČAKOM-u “novac curi na sve strane”.

– Spomenuo sam kako je iz ČAKOM-a nestalo 86.000 komada ambalaže, čime je nastala direktna šteta od 40-ak tisuća kuna. ČAKOM je proveo internu istragu, no krivce nisu našli. Podsjećam i da su javni natječaj oko uređenja bazena vrijedan 170.000 kuna izgubili zato što se nisu ni potrudili ispravno popuniti troškovnik. Iz te gradske tvrtke novac nekontrolirano curi, a oni u financijskim izvještajima prijavljuju dobit. Kad bi se racionaliziralo poslovanje tvrtke, građanima bi se naknada za odvoz možda mogla i smanjiti, a ne da se povećava – naglasio je.

Direktor ČAKOM-a Ivica Perhoč (na slici) dvaput je ove godine odobrio stimulacije, navodi Zver

Direktor ČAKOM-a Perhoč samo je tijekom prvih četiriju mjeseca ove godine odobrio stimulacije u visini od nekoliko stotina tisuća kuna, dodao je na konferenciji predsjednik čakovečkog FOKUS-a.

– Gotovo sam siguran kako su stimulacije isplaćene onima koji su suodgovorni za krađu ambalaže, a i onima koji ne znaju ispuniti običan troškovnik. Postoji vremenska veza između isplate stimulacija i inicijative za povećanjem cijene odvoza – dodao je Darko Zver.

Rekao je da ima prepiske iz internih grupa iz kojih je vidljivo da se čeka povećanje cijena odvoza kako bi se zaposlenicima tvrtke podigle plaće, odnosno osnovice i koeficijenti, koje je podijelio medijima.

Perhoč je, istaknuo je Zver, najprije za prva tri mjeseca ove godine u svibnju odobrio stimulaciju za dobro poslovanje od 10 posto, da bi u lipnju odobrio istu razinu stimulacije za dobro poslovanje u prva četiri mjeseca 2022. Osvrnuo se na nedavni Perhočev istup, koji je Zverove tvrdnje nazvao “igrokazom”. Smatra da je Perhočeva izjava kako Darko Zver svojim istupima u pitanje dovodi “opstojnost ČAKOM-a” – direktno “ruganje građanima”.

Pitanja za Cividini

– Upućujem javni poziv gradonačelnici da odgovori na dva jednostavna pitanja: zašto dopušta da se u ČAKOM-u isplaćuju bonusi i povećavaju plaće na teret građana i poslovnih subjekata, kojima će se povećati cijene komunalnih usluga? Odbija li gradonačelnica namjerno provesti racionalizaciju poslovanja ČAKOM-a i time čuva radna mjesta politički istaknutim osobama u ČAKOM-u u zamjenu za podršku novoj većini u Gradskom vijeću – za kraj je upitao predsjednik GV-a Zver.

U fokusu

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Neven Bosilj poručio je da živi za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti proizvodne hale

Svečanom sjednicom danas je proslavljen Dan Grada Varaždina. Svečanoj su sjednici prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, ministar Davor Filipović, župan Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, direktor Fonda Luka Balen, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, saborski zastupnici i zastupnice te brojni drugi.

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je na bogatu povijest Varaždina, ali i na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana.

-Skoro osam i pol stoljeća prošlo je od spomena imena Varaždina i s ponosom baštinimo tu povijest. Generacije Varaždinaca izgradile su naš poseban varaždinski duh, a osjećaj vezanosti za povijest i tradiciju samo je prva polovica priče – rekao je Bosilj i istaknuo da je posebno važno budućim generacijama stvoriti bolje prilike.

Spomenuo je i značajne događaje koji  su obilježili ovu godinu, poput primjerice obnove Gradske vijećnice koja slavi 500-ti rođendan.

Ponovio je da je Varaždin iznad svih te se osvrnuo i na problematiku baliranog otpada.

 -Živim za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti nove proizvodne hale i nova radna mjesta. Stvaramo temelje za novi razvojni ciklus našega grada – rekao je Bosilj i zahvalio svima koji su pomogli u rješavanju problema s balama, od stručnog tima, Fonda i na kraju hrvatske Vlade.

U ime svih načelnika i gradonačelnika sve okupljene pozdravio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Župan Anđelko Stričak, kao izaslanik predsjednika Sabora, čestitao je Dan grada svim Varaždinkama i Varaždincima.

-Da Vlada nije donijela odluku o financiranju sanacije bala vjerojatno bi na ovoj sjednici sve bilo tmurno, ali sada ovdje vlada optimizam – rekao je među ostalim Stričak.

Na kraju se obratio i premijer Andrej Plenković.

-Ovo je moj drugi boravak u Varaždinu u zadnjih desetak dana. Cilj je da zajednički emancipiramo sve što zajedno činom za razvoj grada i cijelog sjevera Hrvatske – rekao je Plenković i podsjetio da je nedavno bio na otvaranju Centra kompetentosti Medicinske škole.

-U osmoj godini mandata gotovo da nema institucije koje nisam obišao, ali ovakvu srednju školu nisam vidio – pohvalio je Plenković. Osvrnuo se i na rješenje bala.

Podsjetio je da je gradonačelnik Bosilj na svečanoj sjednici županijske Skupštine uputio apel da se riješe bale. Potom je zahvalio gradonačelniku i saborskim zastupnicima Damiru Habijanu i Predragu Štromaru jer su dali doprinos u rješavanju bala.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja.

Ivan Vujec i Denis Peričić primili su nagrade za životno djelo. Medalje idu Branku Spevecu posthumno, Hani Hegedušić i Marijanu Sertiću.

Plakete se dodjeljuju, OPG-u Pocedulić, TZ-u Grada Varaždina, ŠRD Varaždin, Udruzi za klasični balet Vindija, Metalskoj industriji Varaždin d.d.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu obuka komunalnih redara, raspravljat će i o komunikaciji s “teškim strankama“!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ilustracija

Varaždin će u četvrtak, 7. prosinca, od jutarnjih sati biti domaćin obuke komunalnih redara.

Obuka komunalnih redara, namijenjena je i drugim službenicima i/ili pročelnicima u čijem je “opisu posla” problematika komunalnog gospodarstva.

Stoga će sudionici skupa u Park Boutique hotelu raspravljati između ostalog o zakonskoj regulativi za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom, o Odluci o komunalnom redu i drugim aktima JLS važnima za postupanje komunalnog redarstva.

Programom je prije pauze za kavu Predviđena još jedna zanimljiva točka. Riječ je  o profesionalnoj komunikaciji s „teškim strankama“, što god to značilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje