Povežite se s nama

U fokusu

“David Copperfield mogao bi riješiti bale”

Objavljeno:

- dana

BALE TRENUTNO U LABORATORIJU

Gradsko vijeće danas nije prošlo bez bala. Da se ništa ne događa upozorio je HRATS-ov vijećnik željko cecelja.

-Nitko nije niti spomenuo problem smeća i bala, a nismo od gradonačelnika dobili nikakvo izvješće o tom problemu. Moram reći da ja imam dva rješenja za bale. Prvo je da angažiramo Davida Copperfielda, a o drugom ne želim govoriti – rekao je na aktualnom satu varaždinskog Gradskog vijeća Željko Cecelja (HRAST)

Bale se različito raspadaju

Gradonačelnik Goran Habuš  novinarima je još u petak objasnio da Plan zbrinjavanja Grad još nije poslao Ministarstvu za zaštitu okoliša jer su uzorci bala dani neovisnom laboratoriju da se utvrdi kako bi se bale trebale zbrinuti jer su u različitom stadiju raspadanja. – Moram reći da ovog ljeta u Kučanu nije smrdjelo jer novih bala više nema – dodao je Habuš.

“Moram reći da ovog ljeta u Kučanu nije smrdjelo jer novih bala više nema”, Goran Habuš

To je ponovio i u odgovoru Cecelju, no i optužio ga da kroz njega progovaraju tuđi interesi.  – Pročitao sam da ste u svom dopisu medijima napsiali da zabijam glavu u pijesak. Ja to ne radim već se borim za sufinanciranje Fonda od 60 milijuna kuna. Ako mi za to treba još mjesec dva neka bude. Zanimljivo je da ste bili dio  ekipe NK Varteksa i sada ste vjerovnik, a bili ste odvjetnik Gradskih bazena , a sad  mene prozivate – veli Habuš. Naravno, Cecelja je i na bazenima i u Varteksu bio samo odvjetnik.

Spaljivanje i Univerzal
U svom je dopisu Ceclja  u petak upozorio i na to što gradonačelnik nije provjerio što spaljuje Univerzal, već je nepravilnosti utvrdila HERA. – Mi smo početkom godine održali sastanak s Marijanom Kovačićem i rečeno je da se sve odvija prema dozvoli. Ukoliko inspekcija utvrdi da je bilo nepravilnosti, reći ćemo dosta i prekinuti koncesiju – rekao je Habuš.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati