Povežite se s nama

U fokusu

“David Copperfield mogao bi riješiti bale”

Objavljeno:

- dana

BALE TRENUTNO U LABORATORIJU

Gradsko vijeće danas nije prošlo bez bala. Da se ništa ne događa upozorio je HRATS-ov vijećnik željko cecelja.

-Nitko nije niti spomenuo problem smeća i bala, a nismo od gradonačelnika dobili nikakvo izvješće o tom problemu. Moram reći da ja imam dva rješenja za bale. Prvo je da angažiramo Davida Copperfielda, a o drugom ne želim govoriti – rekao je na aktualnom satu varaždinskog Gradskog vijeća Željko Cecelja (HRAST)

Bale se različito raspadaju

Gradonačelnik Goran Habuš  novinarima je još u petak objasnio da Plan zbrinjavanja Grad još nije poslao Ministarstvu za zaštitu okoliša jer su uzorci bala dani neovisnom laboratoriju da se utvrdi kako bi se bale trebale zbrinuti jer su u različitom stadiju raspadanja. – Moram reći da ovog ljeta u Kučanu nije smrdjelo jer novih bala više nema – dodao je Habuš.

“Moram reći da ovog ljeta u Kučanu nije smrdjelo jer novih bala više nema”, Goran Habuš

To je ponovio i u odgovoru Cecelju, no i optužio ga da kroz njega progovaraju tuđi interesi.  – Pročitao sam da ste u svom dopisu medijima napsiali da zabijam glavu u pijesak. Ja to ne radim već se borim za sufinanciranje Fonda od 60 milijuna kuna. Ako mi za to treba još mjesec dva neka bude. Zanimljivo je da ste bili dio  ekipe NK Varteksa i sada ste vjerovnik, a bili ste odvjetnik Gradskih bazena , a sad  mene prozivate – veli Habuš. Naravno, Cecelja je i na bazenima i u Varteksu bio samo odvjetnik.

Spaljivanje i Univerzal
U svom je dopisu Ceclja  u petak upozorio i na to što gradonačelnik nije provjerio što spaljuje Univerzal, već je nepravilnosti utvrdila HERA. – Mi smo početkom godine održali sastanak s Marijanom Kovačićem i rečeno je da se sve odvija prema dozvoli. Ukoliko inspekcija utvrdi da je bilo nepravilnosti, reći ćemo dosta i prekinuti koncesiju – rekao je Habuš.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je, 4. srpnja, na telefonskoj sjednici Vlade donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, ističu iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Evo kakve cijene ostaju:

Nastavite čitati

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje