Povežite se s nama

Međimurje

Davor, Dejan i Marinko proglašeni najboljim policajcima u 2017. godini

Objavljeno:

- dana

DAN POLICIJE

Policijska uprava međimurska u suradnji s Vijećem za prevenciju Međimurske županije, Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem bili su domaćini po mnogo čemu posebnog Sajma prevencije i sigurnosti.

Ovogodišnji 4. po redu Sajam započeo je svečanom akademijom u Centru za kulturu Čakovec, koja je ujedno poslužila i kao proslava Dana policije i njezina zaštitnika sv. Mihovila.

Atraktivne vježbe

– Sigurnost je danas jedna od temeljnih potreba, kako ovdje tako i u svim dijelovima Republike Hrvatske. Sretan sam da se ljudi u Međimurskoj županiji osjećaju sigurno i zaštićeno, što je temeljna uloga nas policajaca. Veseli i ohrabruje činjenica da je lokalna zajednica prepoznala značaj policije u društvu i vrijednost ovog sajma te se vrlo aktivno uključila u njegovu provedbu – rekao je novoizabrani načelnik međimurske policije Ivan Sokač.

Plakete su dobila trojica policajaca koji su nesebično iz gorućeg automobila spasili 18-ogodišnjeg mladića

Inače, cjelodnevni sajam organiziran je s ciljem prezentacije samo jednog dijela rada policije i djelovanja njezinih službenika, spremnosti na nepredviđene situacije, prevencije svih oblika kažnjivih ponašanja te predstavljanja rada svih subjekata društva koji djeluju na području prevencije kako bi očuvali Međimurje kao sredinu sigurnu i poželjnu za život. Bogatstvo sadržaja na središnjem čakovečkom trgu pokazalo je prioritete u području sigurnosti na međimurskom području, a to su poštivanje ljudskih prava, razumijevanje različitosti i sprečavanje raznih oblika kažnjivih ponašanja. Stoga su u program Sajma uključene i brojne međimurske udruge koje svojim aktivnostima promiču važnost tolerancije i prihvaćanja različitosti među različitim društvenim skupinama.

Program na otvorenome uključivao atraktivne pokazne vježbe koje su prikazali pripadnici Interventne jedinice policije, demonstraciju rada policijske i vatrogasne opreme, kao i vožnje policijskim motociklima na zadanom poligonu, na kojem su svoje vještine mogli pokazati i čakovečki osnovnoškolci na biciklima.

Nagrade i plakete

– Danas smo se vozili kroz poligon, obilazili štandove i učili što ima na njima. Razgovarali smo i o prometnim temama, a o važnosti sigurnosti u prometu učit ćemo i na nastavi. Često se vozim na biciklu, tako da mi nije bio problem proći kroz cijeli poligon. Jako je važno držati se prometnih propisa, jer se tako izbjegavaju nesreće i drugi problemi na cestama. Obvezno je pogledati lijevo i desno prije nego što se uključuješ u promet, jer bi mogao naletjeti auto. Većinu toga što sam vidjela na Sajmu sigurnosti i prevencije znala sam otprije, ali je uvijek dobro ponoviti neke stvari – rekla nam je 11-ogodišnja Karla Habuš, učenica šestog razreda Druge osnovne škole.

8 nagrada uručeno je djeci iz vrtića i osnovnih škola koja su bila najuspješnija u likovnome natječaju na temu “Sigurnosna kultura”

Svečana akademija bila je prigoda da se podijele plakete za najbolje policajce u 2017. godini, koje su otišle u ruke hrabrim policajcima Policijske postaje Prelog, Dejanu Kočišu, Davoru Špoljaru i Marinku Orsagu, djelatnicima koji su nesebično iz gorućeg automobila spasili 18-ogodišnjeg mladića. Prigodne nagrade primila su i djeca iz vrtića i osnovnih škola najuspješnija u likovnome natječaju na temu “Sigurnosna kultura” – Greta Novaković, Simon Horvat, Dea Dominić, Nives Marić, Laura Oković, Josipa Petrović, Nikolina Bogdan i Krešo Horvat.
Svečanost su svojim izvedbama upotpunili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Osnovne umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” iz Čakovca te varaždinske Srednje glazbene škole u Varaždinu.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje