Povežite se s nama

U fokusu

Davor Patafta: “Čačiću, jadno je i sramotno komentirati presude Vrhovnog suda”

Objavljeno:

- dana

Čačiću, jadno je i sramotno da komentiraš i vrijeđaš odluku troje sudaca Vrhovnog suda kao najvišeg suda u Hrvatskoj. Jadno je, jer to ne smiješ kao političar po Zakonu Europske unije i Republike Hrvatske.

Čačiću, još je jadnije i sramotno da to radiš jer si sa svojim policajcem kodne oznake “žuti”  u Varaždinu izmišljao lažne dokaze zbog kojih je pokrenut taj isti sudski postupak.

Čačiću sramotno je da se ne ispričaš jer je sud sada napisao da su kršena osnovna ljudska prava ljudima u tom postupku, pa i meni. Čačiću kako bi reagirao da se tvom djetetu 10 godina krše osnovna ljudska prava? Isto tako bi govorio?

Sramotno je da kad ti EU daje novce kao županu i političaru i onda ti je dobra ”unija”, a kad trebaš poštivati EU pravila tada ti nije dobra. Dvoličan si i licemjer.

Čačiću sramotno je da si sa Čehokom odgovoran za bačen otpad u Brezju na vodozaštitno područje od 2005 godine! Tvoj Coning je ”nacrtao” tu sramotu.

Sramotno je to što se niste se ispričali Varaždincima, ni jedan ni drugi. Sramotno je da niti jednom u 10 godina niste razgovarali kako da riješite svoju sramotu i što ugrožavate zdravlje Varaždinaca i uzimate im novac . Sada je jasno da od svih Vas sam jedini bio i trudio se naći rješenje, a vi ste samo dio problema.

Sramotno je da ste oštetili Varaždince, i ti, i Čehok, i Habus, i SDP za 700 milijuna kuna. Ukrali ste Varaždincima u 15 godina 700 milijuna kuna. Svaka obitelj u Varaždinu je ostala bez jednog automobila. Varaždinci su nepotrebno plaćali skupu komunalnu naknadu , dječje vrtiće, prirez i razne druge namete, te skuplje komunalije.

Sramotno je da si odgovoran za smrt dvoje ljudi i bio u zatvoru i da se uopće baviš politikom, te onda još i vrijeđaš mlađe i nevine. Ima takvog, sličnog, političara igdje u Europi?

Sramotno je da su ti je na desetine firmi propalo i da si ostao ljudima dužan, i dobavljačima, a i državi poreze. Sramotno je da si uzeo kao političar kredit u državnoj banci HBOR na svoju firmu od 60 milijuna kuna i da ga nisi vratio. Čacicu, nažalost uhljeb si i većinu života živiš od novaca poreznih obveznika.

Čačiću, puno toga je u vezi tebe sramotno i zato ti drugi put kažem, stavi bolje glavu u pijesak.

Čačiću, izazivam te i na javni duel 1 na 1 na 30 minuta pred kamerama, i tebe i Čehoka.

U fokusu

Bosilj o smeću i Batiniću: Ne potpirujte niske strasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj također je reagirao na vijest da je Ivkom kažnjen jer ne želi primiti na svom odlgalištu smeće iz Varaždina.

Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Podsjetimo, Bosilj je Batinića već ranije zbog ovog problema nazivao lokalnim šerifom.

– Javnosti je poznato kako je namjerno stvoren problem odlaganja otpada od strane bivšeg gradonačelnika problem koji smo zatekli i koji je eskalirao odmah po preuzimanju upravljanja Gradom. Uvidom u zakonsku regulativu i nakon konzultacija s pravnicima bilo je očito da Jerovec mora preuzeti otpad. Nažalost, gradonačelnik Batinić se, sakupljajući političke poene, oglušio na sve naše pokušaje da se dogovorom riješi odlaganje 700 t otpada koji od grada Varaždina i 14 drugih jedinica lokalne samouprave prikuplja Čistoća. Izražavam žaljenje što je došlo do penalizacije Ivkoma i njihovog direktora, ali odgovornost za to snosi isključivo gradonačelnika Batinić koji je javno pozivao na nepoštovanje zakona i drugih pozitivnih propisa kojima je ovo područje regulirano. Nema govora ni o kakvim političkim i inim pritiscima. Zakoni i propisi se moraju poštivati, tako i u ovom slučaju. Drago mi je da pravna država funkcionira, a samovolja i politikanstvo nikako ne smiju biti opcija jer će u konačnici upravo građani koje se iskorištava i kojima se manipulira platiti izrečene kazne. Ne stoje niti optužbe da građani trpe štetu zbog pada cijene zemljišta, jer se kao i u svim drugim jedinicama lokalne samouprave plaća ekološka renta te gradonačelnik ima sredstava da obešteti građane.
Pozivam sve da poštuju odluke nadležnih državnih tijela, odnosno inspekcija te očekujem da će ubrzo, bez ikakvih tenzija krenuti i prvi kamioni prema Jerovcu. Kako bi gradonačelnik Batinić reagirao da mi, kada bude gotova, zatvorimo kompostanu u koju se u okviru aglomeracije bude primao mulj iz pročistača u široj regiji? Ili što učiniti kad će za par godina biti zatvoren Jerovec? Sav otpad iz 4 županije SZ Hrvatske tada će ići u Piškornicu, a otpad će se pretovarivati u Poljani. Zar bi onda Varaždin, po toj logici, trebao zatvoriti pretovarnu stanicu za otpad s ivanečkog područja? Kako bi to objasnio građanima? – zaključio je gradonačelnik Bosilj i pozvao političare da postanu odgovorni, poštuju zakone i prestanu sakupljati jeftine političke poene potpirujući niske strasti.

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak: “Žalosti me da je Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak osvrnuo se kratkom izjavom na problematiku zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada u Varaždinu te još 14 gradova i općina. Podsjećamo, ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d. ne želi ga deponirati na odlagalištu u Jerovcu.

>> Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Stričak ističe da ga žalosti ovakav scenarij s kažnjavanjem bilo koje komunalne tvrtke s područja Varaždinske županije.

– S obzirom na to da smo, nažalost, godinama svjedoci prijava, sudskih sporova, ali ne i rješavanja slučaja „varaždinskog smeća“, smatrao sam da smo svi nešto naučili iz tog iskustva te da smo kao političari dovoljno zreli da sjednemo za stol i zajednički nađemo najbolje rješenje. Osobno sam uvijek i svugdje za dijalog i suradnju, a ne za prijave i prijetnje koje nam sigurno neće omogućiti da nađemo sustavno i cjelovito rješenje kakvo jedino i trebamo. Varaždinska županija nema nadležnost nad inspekcijom zaštite okoliša, dok je prema zakonskim odredbama, gospodarenje komunalnim otpadom u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, odnosno gradova i općina – podsjeća Anđelko Stričak.

I dodaje:

– Podržat ću sva nastojanja, svaki sastanak i razgovor koji može doprinijeti rješavanju problematike preuzimanja miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina i 14 okolnih gradova i općina na najprihvatljiviji mogući način – zaključio je varaždinski župan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!