Povežite se s nama

U fokusu

Dekan FOI-ja prof. dr. sc. Vrček: Nije nam drago što informatičari puni znanja odlaze iz Hrvatske

Objavljeno:

- dana

SVEČANO UZ DAN FOI-JA U HNK VARAŽDIN

– Još se usuđujemo sanjati. Još uvijek čvrsto vjerujemo u urbani kampus koji bi nam omogućio upis više studenata i čime bismo povećali sadašnje prostorne kapacitete.

Pomognite nam da mi možemo pomoći gradu i regiji, da Varaždin postane pravi studentski grad i da centar zaživi – poručio je prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan varaždinskog FOI-ja na svečanoj sjednici u varaždinskom HNK kojim je obilježena 54. obljetnica postojanja i 42. obljetnica osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Radimo na maksimumu snaga!

Dekan varaždinskog FOI-ja istaknuo je od države i lokalnih vlasti očekuju dvije stvari: jače zalaganje za urbani kampus u Varaždinu, ali i ozbiljniju orijentaciju prema STEM područjima, o čemu su izvijestili i predsjednicu države Kolinde Grabar-Kitarović prilikom njezine nedavne posjete tom fakultetu.

FOI godinama uspješno djeluje u području informacijskih i komunikacijskih znanosti te je u tom segmentu vodeći fakultet u Hrvatskoj.  Trenutno na fakultetu studira oko 3.000 studenata, no potrebe tržišta za stručnjacima ovog područja su velike.  

FOI ne može popuniti potražnju za informatičarima na tržištu s postojećim kapacitetima – upozorio je prof. dr. sc. Vrček 

– Uvijek je bilo teško slijediti trendove u informatičkoj industriji, ali mi smo sretni što se uspijevamo nositi s tim valom promjena i educirati ljude za suvremene izazove tržišta rada koji nisu mali. Djelujemo u dva polja: informacijske znanosti i ekonomika poduzetništva, što nam omogućava da kod studenata njegujemo poduzetnički duh. Zaista ulažemo puno napora da na tržištu rada popunimo prazni prostor jer potražnja za informatičarima u nevjerojatnom je porastu i FOI ne može popuniti tu potražnju s postojećim kapacitetima. Radimo na maksimumu svojih snaga što se tiče obrazovanja – rekao je prof. dr. sc. Vrček i dodao kako oni na FOI-ju jasno znaju gdje su i što rade.

– Imamo Centar za potporu studentima i razvoj karijera koji je vrlo aktivan,  pokušavamo promovirati poduzetništvo kroz [email protected] program, a ove godine studenti ekonomike poduzetništva osnovali su Business club. Održali smo iznimno uspješan Tjedan karijera, stručni skup FSEC o informacijskoj sigurnosti, a surađujemo s vojskom te sudjelujemo u vojnim cyber security vježbama. Projektno smo vrlo aktivni. Imamo pokrenuto ukupno 30 projekata, od kojih je osam međunarodnih, a ovom prigodom istaknuo bih projekt e-Škole i novi, HORIZON 2020. projekt CRISS  kojem je cilj razviti i pokrenuti u školama diljem Europe ekosustav razvijen u računalnom oblaku. Uz sve to FOI je društveno odgovoran. Kroz Centar za volontiranje i humanitarni rad godišnje odradimo 600 volonterskih sati, Scibar kojim se već 15 godina uspješno promovira znanost, a imamo i akademski pjevački zbor FOI-ja  – istaknuo je prof. dr. sc. Vrček.  

FOI kao dobar primjer

O značaju FOI-a u okviru Sveučilišta u Zagrebu govorila je prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom.

– Broj e-kolegija na fakultetima je u porastu i upravo je u razvoju e-učenja važnu ulogu imao FOI. S ovog fakulteta potekle su i nove web stranice, što je doprinijelo vidljivosti Sveučilišta u Zagrebu, a FOI je primjer fakulteta koji je najdosljednije proveo Bolonju – istaknula je prof. dr. sc. Čuković-Begić,  koja je uz prof. dr. sc. Mirjanu Hruškar, prorektoricu za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete FOI-u čestitala Dan fakulteta u ime rektora i Uprave Sveučilšta u Zagrebu.  

Na svečanosti u varaždinskom HNK bio je i ravnatelj SC-a Varaždin Nenad Milijaš, saborski zastupnik Anđelko Stričak, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, župan Predrag Štromar te brojne osobe iz političkog i javnog života.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ostali ste bez posla ili tražite novi? Onda je ovaj tekst stvoren za vas. U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada.

Na njihovoj stranici je trenutno više od 1.500 aktivnih natječaja za posao u Hrvatskoj i inozemstvu, a mi Vam donosimo ovotjednu TOP ponudu poslova iz Međimurske i Varaždinske županije.

NTH Mobile d.o.o. traži suradnika (m/ž) u odjelu za tehniku. Mjesto rada je Varaždin. Idealan kandidat je marljiva osoba, sklona timskom radu, te željna usvajanja novih znanja, osobito u modernoj tehnologiji. Poželjno je da imate godinu dana iskustva. No, to nije uvjet. U obzir dolaze samo kandidati koji imaju visoku razinu informatičke pismenosti i znaju engleski. Novozaposlena osoba radit će u zanimljivom i dinamičnom okruženju, s ekspertima iz različitih područja. Razvijat će se na profesionalnoj i osobnoj razini, naučiti rješavati izazovne probleme, upoznati kolege i suradnike diljem Europe, a i šire. Nude se stimulativna primanja sukladna znanju i rezultatima. Natječaj je otvoren do 18.01. Aplicirajte!

Cotra d.o.o. zapošljava na poziciji samostalni komercijalist (m/ž) u Varaždinu. Traži se VSS/VŠS elektrotehničkog smjera, prednost je poznavanje elektro-građevinskog sektora. Kandidat mora biti samostalan i proaktivan, imati dobre organizacijske sposobnosti. Očekuje se odlično znanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Poslodavac nudi službeni telefon, te auto. Detaljan opis radnog mjesta možete pronaći na linku.

Autoprijevoznik Dražen Mišak iz naselja Trnovec planira zaposliti vozača (m/ž) teretnog vozila C kategorije. Za prijavu morate imati završenu srednju školu, položen vozački ispit C kategorije i 2 godine radnog iskustva. Uvjet je KOD 95. Nudi se ugovor na neodređeno. Više na linku.

Pekarsko-trgovački obrt Martin zapošljava 2 prodavača (m/ž) za prodaju pekarskih proizvoda. Mjesto rada je naselje Hrašćica, a rok prijave 20.01. Uvjet je trogodišnje ili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, bez obzira na smjer. Ova pozicija je idealna i za one koji nikad nisu radili, zato što se radno iskustvo ne očekuje. Želite se prijaviti? Kliknite ovdje za i kontaktirajte poslodavca.

Jozičić j.d.o.o. iz općine Sračinec traži 2 građevinska radnika (m/ž). Nudi se ugovor na neodređeno, a kandidati moraju imati 2 godine radnog iskustva. Ako Vas zaposle bit ćete zaduženi za zidanje, žbukanje i fasaderske radove u niskogradnji. Posao se obavlja u mjestu sjedišta poslodavca ili na terenu, po potrebi i diljem Hrvatske. Prilikom rada u udaljenijim područjima organiziran je i financiran smještaj i prijevoz. Zainteresirani ste? Kliknite na link i pošaljite svoju prijavu već danas.

KIRCEK d.o.o. zapošljava čak 3 radnika na paralici (m/ž). Mjesto rada je općina Ljubešćica. Minimalan uvjet za prijavu je završena trogodišnja srednja škola (za drvnog tehničara, stolara ili neko drugo srodno zanimanje). Radno iskustvo nije potrebno, važnija je motivacija i želja za učenjem. Rad na stroju za obradu drveta, sortiranje elemenata po vrsti drveta, veličini i kvaliteti, samo su neki od zadataka na ovom radnom mjestu. Za više informacija kliknite na poveznicu.

Iz poduzeća Finesa Credos traže voditelja management consulting financijskog tima (m/ž) u Varaždinu. Potrebna je VSS ili VŠS. Kandidat mora imati marketinška i komercijalna znanja, visoko razvijene komunikacijske vještine, te minimalno 5 godina radnog iskustva u financijskoj industriji (banke, fondovi, osiguranja). Rok prijave na natječaj je 15.01. Kliknite ovdje i saznajte više.

URED PLUS d.o.o. iz naselja Jalkovec zapošljava knjigovođu (m/ž) za knjiženje URA, IRA, izvoda i ostale dokumentacije, obračun plaće, završni godišnji obračun, te za obavljanje drugih srodnih poslova. Očekuje se iskustvo u trajanju od minimalno 5 godina, znanje rada na računalu, komunikativnost, spremnost na radu u timu i na konstantno učenje. Ako se kandidat dokaže, postoji mogućnost stalnog zaposlenja. Zvuči zanimljivo? Saznajte više!

IVKOM d.d. planira zaposliti osobu na poziciji grobar (m/ž). Mjesto rada je Ivanec, a rok prijave 31.01. Radno iskustvo nije uvjet prilikom zapošljavanja. Novozaposlena osoba obavljat će poslove ukopa, pogrebnih ceremonijala, održavat će groblje, sudjelovat će u pratnji prilikom prijevoza pokojnika, te će izlaziti na teren prilikom interventnih poziva. Kontakt informacije možete pronaći na poveznici.

Obrt Autoelektrika Šantek treba autolimara (m/ž). Minimalan uvjet za prijavu je završena osnovna škola. Postoji mogućnost zapošljavanja osoba koje nemaju radnog iskustva i žele naučiti navedeni posao. Detalje o načinu prijave možete potražiti na linku.

Eko Taxi zapošljava vozače (m/ž) u Čakovcu i traži pojedince koji više od uredskog računala vole vožnju i razgovor s ljudima. Idealni kandidati aktivni su vozači koji posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, spremni su na rad u smjenama, imaju razvijene komunikacijske vještine, marljivi su, snalažljivi te odgovorni u radu. Ako želite posao gdje nijedan dan nije isti, pročitajte detalje oglasa i prijavite se.

AGROMEĐIMURJE RATARSTVO d.o.o. zapošljava radnika na farmi (m/ž) u općini Donja Dubrava. Novozaposlena osoba bit će zadužena za hranjenje i brigu oko životinja. Radno iskustvo nije važno. Za detalje o načinu prijave na ovaj natječaj, otvoren do 08.02., kliknite na link.

Panex AGM traži servisera poljoprivrednih strojeva (m/ž) u Čakovcu. Nudi se ugovor na neodređeno. Glavni uvjet je završena trogodišnja srednja škola. Prijave se zaprimaju do 05.02. Saznajte više.

PEKARA IN iz općine Nedelišće zapošljava radnika u pekari (m/ž) za pomoćne poslove kod proizvodnje kruha i pekarskih proizvoda. Radno iskustvo nije potrebno. Minimalan uvjet za prijavu su završeni niži razredi osnovne škole. Kontakt informacije poslodavca možete pronaći na poveznici.

Ostatak bogate ponude poslova pronađite na portalu posao.hr. Želimo Vam sreću prilikom prijave!

Nastavite čitati

U fokusu

Lepoglavska tvrtka ponudila 29 milijuna kuna za kupnju Hotela Trakošćan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je u petak, 8. siječnja, okončana druga javna e-dražba za ostvarivanje prava prvokupa Hotela Trakošćan, ispostavilo se da je od tri ponuditelja najvišu cijenu za objekt bivše Čačićeve tvrtke u stečaju ponudilo trgovačko društvo WE-KR d.o.o.

Spomenuta tvrtka iz Lepoglave ponudila je 29.055.000,00 kuna, no akviziciju će realizirati ukoliko prethodno pribavi očitovanje zagrebačke tvrtke ATR d.o.o., kojim ona povlači ili odustaje od  zahtjeva za oslobođenjem od plaćanja kupovnine.

Naime,  stvar se zakomplicirala jer u ATR-u tvrde da na  nekretninama imaju uknjiženo pravo prvokupa.

Nastavite čitati