Povežite se s nama

Međimurje

Dekanovec će od 23. do 29. rujna brojnim aktivnostima obilježavati Tjedan kretanja

Objavljeno:

- dana

Kulturno-umjetnička udruga „Florijan Andrašec“ Dekanovec i ove godine organizira Tjedan kretanja u Dekanovcu, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti kojega provodi Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

Tjedan kretanja u Dekanovcu održavat će se od 23. do 29. rujna. Suradnici događanja bit će Područna škola Florijana Andrašeca Dekanovec i Nogometni klub Mladost, uz svesrdnu pomoć Općine Dekanovec.

– Cilj je potaknuti mještane na kretanje i tjelesnu aktivnost. Nastoji se ljude svih uzrasta odmaknuti od televizije i mobilnih uređaja, te potaknuti na druženje i boravak u prirodi. Prošlogodišnji Tjedan kretanja uspješno je proveden i neprocjenjivo je bilo vidjeti osmijehe na licima djece, ali i starijih – poručuju organizatori.

Organizatori stoga pozivaju mještani svih uzrasta, a dobrodošli su i gosti iz susjednih mjesta, da se pridruže nekoj od sljedećih aktivnosti sportskog karaktera:

Program obilježavanja Tjedna kretanja

Ponedjeljak, 23. rujna – tjelesni s učenicima u dvorištu Područne škole Florijana Andrašeca Dekanovec, početak u 18 sati.

Utorak, 24. rujna – Sport za sve na sportskom centru Mladost Dekanovec (rukometno-košarkaško igralište), početak u 18 sati. Sportovi koje  će sudionici moći birati za izvođenje su: rukomet, košarka, odbojka, tenis i badminton.

Srijeda, 25. rujna – nordijsko hodanje do rijeke Mure. Okupljanje je ispred Doma kulture Dekanovec, a polazak u 17 sati.

Četvrtak, 26. rujna – folklorne koreografije u sportskom parku Mladost Dekanovec, početak u 18 sati.

Petak, 27. rujna – trening s igračima NK Mladost Dekanovec na nogometnom igralištu, s početkom u 18:30. Prema prošlogodišnjem iskustvu, najbolja i najposjećenija aktivnost svih sudionika.

Subota, 28. rujna – članice Udruge učit će sudionike ovogodišnjoj plesnoj koreografiji obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a nakon toga nastavit će se ples u slobodnom ritmu. Plesat će se u sportskom parku Mladost Dekanovec, a početak je u 17 sati.

Nedjelja, 29 rujna – biciklijada do rijeke Mure. Okupljanje je ispred Doma kulture, a polazak je u 14 sati. Kod rijeke Mure bit će odmor i okrijepa.

U slučaju lošeg vremena, sportske aktivnosti će se održati u Domu kulture Dekanovec.

Preporuka svim sudionicima je da sa sobom svakodnevno ponesu bočicu vode, reflektirajuće prsluke, štapove…

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati