Povežite se s nama

Život i društvo

Delagacija iz VI. OŠ Varaždin na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike i fizike u Poljskoj

Objavljeno:

- dana

POSJET

U sklopu projekta “Zdravi tjedan”  VI. OŠ ugostila je partnere iz škole  I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki, Wieluń iz Poljske, a od 7. do 13. travnja predstavnici iz VI. OŠ Varaždin bili su u uzvratnom posjetu.

Ravnatelj Mario Stančić, učiteljica  matematike Nina Prašnjak, učiteljica kemije i biologije Karmen Holenda, učiteljica glazbene kulture Ružica Kapitan te učenici Alisa Pevec, Nika Vrček i Teo Putarek bili su u poljskom gradiću Wielunu u sklopu 2. Međunarodne olimpijade iz matematike i fizike na engleskom jeziku.

Od skijaškog centra do Znanstvenog centra “Nikola Kopernik”

Delegacija iz VI. OŠ prvo je stigla u poljski grad Zakopane, gdje su ih dočekali domaćini.

– Zakopane je najpoznatiji skijaški i zimski centar Poljske, smješten ispod najviših vrhova Tatri. Nakon dana provedenog u Zakopanama uputili smo se prema našem odredištu Wielunu gdje su nas dočekale i ostale delegacije koje su sudjelovale na Olimpijadi: Latvija, Ukrajina, Rumunjska i nekoliko srednjih škola iz Poljske – izvjestili su iz VI. OŠ Varaždin.

Samo natjecanje održano je u ponedjeljak, 10. travnja, a učenici VI. osnovne škole u skupini učenika srednjih škola pokazali su odlično znanje iz matematike i fizike i postigli zavidne rezultate.

Idućeg dana delegacija iz VI. OŠ bila je u Varšavi gdje su posjetili Znanstveni centar “Nikola Kopernik”, koji je sve oduševio. U srijedu, 12. travnja Varaždinci su proveli u školi domaćina, gdje su za učenike organizirane radionice iz fizike, biologije i stranih jezika. Nakon radionica, učenici njihove škole prezentirali su nam čime se bave u svoje slobodno vrijeme.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

FOTO Ronioci iz KPA Drava i JVP Grada Varaždina čistili podmorje na području Marine Betina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 20. travnja, održana je akcija čišćenja podmorja područja Marine Betina koju je inicirala sama Marina, a organizirala udruga tamošnjih Argonauta.

Na akciji se skupilo 30-ak ronioca, domaćih iz RK Murter-Kornati te iz Varaždina i to iz KPA Drava i JVP Grada Varaždina, koji su ujedno i obučeni ronioci.

Čistilo se na cijelom području Marine Betina, a roniocima su pomogli i volonteri na kopnu. Skupilo se svega, od starih guma, akumulatora pa do metalnih kolica iz supermarketa, a sveukupno oko 4 metara kubičnih otpada koji je pravilno zbrinulo lokalno komunalno poduzeće Ježinac d.o.o.

– Ova je akcija bila i dijelom veće akcije naziva Rezolucija zemlja, koja već treću godinu mobilizira volontere diljem Hrvatske kako bi čistili okoliš i podizali svijest o važnosti ekološke odgovornosti. U subotu je tako u svega dva sata akcije zajednički prikupljeno više od 40 tona otpada, što jasno pokazuje koliko je problem zagađenja prisutan. Tako smo i mi u Marini Betina uvidjeli da ćemo se svakako tamo još vraćati na akcije čišćenja kako bi onima koji dolaze iza nas ostavili čišći okoliš nego što smo ga našli – ističu organizatori.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreškim i Čakovečkim mažoretkinjama brojne medalje na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čakovečke mažoretkinje protekli vikend sudjelovale su na 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini. Predstavile su se sa četiri sastava i otplesale ukupno 22 koreografije.

U Međimurje su se vratile sa 11 medalja, 5 zlatnih, 1 srebrnom i 5 brončanih

Ludbreške mažoretkinje s Državnog prvenstva u mažoret plesu vratile su se s šest medalja, tri zlatne i tri srebrne. Ujedno su ostvarile i plasman na Europskom prvenstvu.

-Još smo pod dojmovima 27. Prvenstva Hrvatske u mažoret plesovima, održanom u Krapini proteklog vikenda, gdje se okupilo više od 800 sudionika iz 17 hrvatskih gradova. Sedam koreografija i sedam prilika da pokažemo što možemo iskoristili smo u potpunosti i kući se vratili sa šest medalja: tri zlatne, tri srebrne i jednim, ali vrijednim četvrtim mjestom – poručile su Ludbreške mažoretkinje.

Zahvalile su svima na podršci.

-S fantastičnim koreografijama, koje su nam donijele zlatne medalje, ostvarili smo plasman na Europsko prvenstvo u nizozemskom Eindhovenu! Svima, a bilo ih je mnogo (treneri, roditelji, obitelji, donatori, volonteri, navijači i mnogi drugi) koji su bili dio ovog putovanja, od srca hvala! Njihova podrška, pomoć i predanost su nas i doveli do ovih sjajnih uspjeha – stoji u objavu na Facebooku Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje