Povežite se s nama

Život i društvo

Deveta po redu Smotra kazališnih amatera

Objavljeno:

- dana

U Strmcu, 1. travnja

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije organizator je 9. Smotre kazališnih amatera Varaždinske županije koja će se održati 1. travnja s početkom u 16 sati.

Domaćin smotre je Općina Petrijanec, a predstave će se održati u Društvenom domu u Strmcu Podravskom. 

U programu Smotre nastupit će sedam amaterskih kazališta s podučja cijele Varaždinske županije od kojih će selektor Hrvatskog sabora kulture Igor Ružić, kazališni kritičar, odabrati najbolju predstavu koja će u svibnju predstavljati Varaždinsku županiju na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Pazinu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Učenici i mentori Strojarske i prometne škole Varaždin borave u Portugalu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Strojarska i prometna škola Varaždin

Grupa od 10 učenika iz sektora prometa i logistike te strojarstva Strojarske i prometne škole Varaždin u pratnji profesorice Mirele Kuščer otišla je na dvotjednu mobilnost u Portugal, u okviru u projekta mobilnosti SIPS mobility 4.

Učenici će u razdoblju od 24. srpnja do 7. kolovoza boraviti u Bragi gdje će obavljati praksu u poduzećima prema smjeru kojeg su završili.

Riječ je o ovim učenicima: Ivana Repnjak, Lovro Ostroški i Petar Palatinuš (Tehničar cestovnog prometa) u TOP – Centros de Inspecção Automóvel, SA, Danijel Novosel, Lara Skok i Adriana Vuković u poduzeću Nasa – Centro de Inspecções de Veículos Automóveis, David Klimpak i Jakov Štefanko (Strojarski računalni tehničar) u Geometrical Figures te Karlo Vidaček (Strojarski računalni tehničar) i Dorian Peras (CNC operater) u poduzeću Sifinox.

Nova znanja i vještine učenike će osnažiti za daljnje školovanje i rad, ističu iz škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Popodne kratkotrajno osvježenje, no temperatura će ovoga tjedna rasti iznad 36 °C

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pretežno sunčano te vruće i sparno bit će danas, 26. srpnja, u središnjoj Hrvatskoj, a u nastavku tjedna, uz toplinski val, najviša temperatura mjestimice će rasti iznad 36 °C.

Ipak, kratkotrajno osvježenje je na vidiku i to već danas u poslijepodnevnim satima – postoji mogućnost jačeg razvoj oblaka i lokalnog pljuska s grmljavinom.

Cijeli će dan puhati slab i umjeren, poslijepodne na udare i jak jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka u Varaždinu i Čakovcu kretat će se od 31 do 34 °C.

U utorak još neće biti sasvim stabilno, no nakon toga slijedi sunčano i vruće razdoblje, s time da je u četvrtak velika opasnost od toplinskog vala, ističu iz DHMZ-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!