Povežite se s nama

Život i društvo

Devetogodišnja Dora poljubila Stankovića koji ju je Čakovcem provozao motorom!

Objavljeno:

- dana

KALENDAR “VELIKE I MALE ZVIJEZDE”

S početkom ovog tjedna počelo je snimanje kalendara “Velike i male zvijezde”, a među prvima koji su ga snimili bili su Miroslav Ćiro Blažević i Aleksandar Stanković.

Tretner svih trenera i poznati HRT-ov voditelj rado su se priključili akciji.

– Logično je da moramo biti izuzetno osjetljivi za našu djecu. Čestitam na strpljenju i velikom srcu i iznimno mi je drago što sam dio ovog humanog projekta – poručio je Ćiro.

Poznati televizijski voditelj HRT-a Aleksandar Stanković provozao se motorom središtem Čakovca te povezao 9-godišnju Doru. Bez razmišljanja se pridružio humanitarnoj akciji, no smatra da bi država trebala imati mnogo više sluha za tu djecu. Dodao je da trebaju pravu skrb, dok mnogi o tome uopće ne razmišljaju. Stanković smatra da djeci i obitelji moramo dati do znanja da smo uz njih. Sprijateljio se s Dorom koja ga je na rastanku poljubila.

Snimanje kalendara nastavlja se i ovih dana, a danas će ispred fotoaparata naći Maja Vučić, Ivica Pucar te Dražen Žerić – Žera.

Kalendar “Velike i male zvijezde” snima se od 22. do 27. rujna 2014. na lokacijama grada Čakovca. Cilj je prikupiti sredstva za izgradnju Centra za djecu sa sindromom Down. Inicijatorica projekta Tamara Peras je istaknula da se nastavlja uspješan projekt koji je pokrenut prije dvije godine i na kojem su se odazvali mnogi ljudi dobra srca. Kalendar je prodan u više od osam tisuća primjeraka i prikupljeno je 200.000 kuna. Istaknula je da akcije ne bi bilo bez niza volontera, od fotografa Vjerana Žganec Rogulje, do šminkera, frizera.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Grad Novi Marof dodjeljuje 79 studentskih stipendija, objavljen prijedlog liste kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof nastavlja ulagati značajna sredstva u obrazovanje, pa će tako i ove akademske godine stipendirati svoje studente kako bi im olakšao obrazovanje.

Nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendija razmotrilo je pristigle prijave i utvrdilo prijedlog liste kandidata koji je objavljen na službenim web stranicama Grada.

Prema prijedlogu liste kandidata, ove godine Grad će dodijeliti čak 79 studentskih stipendija u iznosu od 600, odnosno 800 kuna mjesečno. No, budući da je riječ o prijedlogu liste kandidata, svaki od njih ima pravo na podnošenje pisanog prigovora gradonačelniku, i to do petka, 10. veljače.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjetio je da je Grad Novi Marof, kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata, predvodnik u Varaždinskoj županiji.

– Ove godine, osim što smo povećali brojku za dodjelu stipendija za deficitarna učenička zanimanja na njih čak 95, dodijelit ćemo i značajan broj studentskih stipendija. Ovim financijskim potporama Grad Novi Marof nastoji svojim učenicima i studentima olakšati školovanje, ali i poticati izvrsnost. To je smjer kojeg smo zacrtali i kojeg se namjeravamo držati i u budućnosti – rekao je Jenkač.

Podsjetimo i da je uvjet za dodjelu studentske stipendije u iznosu od 600 kuna mjesečno za studente  koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Grada Zagreba, u drugim mjestima u Hrvatskoj ili u inozemstvu bila izvrsnost.

Tako su se na natječaj mogli prijaviti svi redovni studenti prve godine koji su zadnja dva razreda srednje škole završili s najmanjom prosječnom ocjenom 4,50 te druge i viših godina studija s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne godine studija od najmanje 3,50.

Uz uspjeh na studiju, uvjet za prijavu na natječaj bili su hrvatsko državljanstvo te prebivalište na području Grada Novog Marofa, i to najmanje dvije godine od podnošenja prijave, a kako bi ostvarili pravo na gradsku stipendiju, studenti ne smiju biti korisnici drugih stipendija, kao ni stariji od 26 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Sračincu potpisan Sporazum o suradnji Općine Sračinec i Grada Ljubuški

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sračincu je održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH).

Potpisivanju su prisustvovali Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec, Damir Kozina, pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški, te djelatnici Općine Sračinec, a potpisali su ga načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić.

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi naglašeno je da je ovaj sporazum tek formalno očitovanje prijateljstva između dvaju jedinica lokalne samouprave te da će on biti i početak intenzivne suradnje na mnogim područjima.

– Ovim Sporazumom potpisnici se obvezuju promovirati prijateljstvo, međusobno poštovanje i solidarnost među svojim zajednicama posebice u području turizma, sporta, gospodarstva, stručnog usavršavanja, socijalne solidarnosti i zaštite čovjekove okoline. Potpisnici Sporazuma predano će se angažirati u informiranju svojih građana o posebnostima svake od njih te poticati organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove i ostale institucije sa svoga područja na aktivnu razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse u svrhu pripreme zajedničkih aktivnosti, inicijativa i projekata. Osobito važnim područjima suradnje ističu se kultura, očuvanje tradicije i sport u službi jačanja duha povezanosti u različitosti, poglavito među mladima. Ovaj dokument predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje demokratskog angažiranja i građanskog sudjelovanja kao i svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe u kakvoj svi želimo živjeti i raditi – stoji, među ostalim, u Sporazumu.

Suradnja je već ostvarena u sklopu projekta LION – Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetila je i delegacija iz Ljubuškog koja je sudjelovala na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu.

Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje