POU

Ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijana Posavec, odrasla je u Nedelišću, gdje i danas živi sa svojom obitelji, koju čine suprug Josip, kći Ananda i sin Ivan Lukas.

Tamo je pohađala osnovnu školu, dok je srednjoškolsko matematičko-informatičko usmjerenje završila u Čakovcu, nakon čega odlazi u Zagreb. Diplomirala je smjer Dizajn i tehnologija na Grafičkome fakultetu. Akademski naziv magistre znanosti stekla je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu na polju informacijskih i komunikacijskih znanosti. Završila je poslijediplomski doktorski studij, također na Grafičkome fakultetu u Zagrebu, te radi na završetku doktorske disertacije.

Ravnateljici Centra dr. Rudolfa Steinera velika je želja planinarenje na Himalaji

Supernova

Izabrana je u nastavno zvanje predavača za područje tehničkih znanosti. Stekla je diplomu specijalistice za pisanje i upravljanje projektima europskih fondova, te završila stručno osposobljavanje za zanimanje voćar. Više od dvadeset godina certificirana je voditeljica međunarodnih radionica za razvoj osobnih potencijala.

Kreativnost i komunikacije

Profesionalni rad Dijane Posavec počeo je na radnom mjestu voditeljice odjela za dizajn i marketing u tvrtki Zrinski d.d. Čakovec, gdje je u deset godina rada stekla vrijedna iskustva. Kreativnost, inovativnost, pronalaženje novih rješenja i ideja… Dizajn je u profesionalnom smislu, kao spoj umjetnosti i znanosti, tehnologije i imaginacije, njezin prvi odabir.

– Otkako sam na mjestu ravnateljice Centra, uvijek iznova rado pročitam “Poljoprivredni tečaj” dr. Rudolfa Steinera, višeslojno i višedimenzionalno djelo

Kao vanjski suradnik predavala je u srednjim školama i na veleučilištima predmete iz područja dizajna, multimedije i komunikacija. Baviti se politikom počela, kako kaže, slučajno, prije dvadesetak godina, zbog uvjerenja da se svijet putem osobnog djelovanja, a ne pasivnog promatranja, može učiniti boljim mjestom za život. To uvjerenje vodi je i danas. Kao vijećnica Skupštine Međimurske županije, kasnije članica poglavarstva i zamjenica župana, uvjerila se da se važne stvari doista mogu realizirati, ako imate viziju i ideju, te dovoljno snage i odlučnosti. I danas je vidljivo njezino političko djelovanje kao članice Općinskoga vijeća Općine Nedelišće.

– Smatram da je ljubomora u stvari nedostatak samopouzdanja te vjere u sebe i svoje vrijednosti. Tako da, polazeći od toga, mislim da su ljubomorni podjednako i žene i muškarci!

Kao privatna poduzetnica vodila je vlastitu tvrtku, dok je danas na mjestu ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera. Jako je ponosna na nagradu za dizajn triptiha knjige „Zriniana“, koja je kao prva iz Hrvatske ušla u izbor sto najljepših knjiga svijeta, na svjetskom sajmu knjiga u Frankfurtu.

Kako biste se opisali u tri riječi?
Odlučna, aktivna, uporna.

Što je za vas uspjeh u životu?
Uspjeh nije posjedovanje svega što želimo, nego kada cijenimo ono što imamo. To je za mene prije svega moja sretna obitelj. Tek kad je doma sve u redu, mogu naprijed „punim plućima“. Nakon toga slijedi kreativan posao i prijatelji koji su uvijek tu negdje kad ih zatrebaš.

Koji je Vaš moto u životu?
U životu postoje dva osnovna izbora: da prihvatiš situaciju kakva jest, ili da preuzmeš odgovornost da je promijeniš! Mogućnost – to je stanje svijesti!

Ljubav u srcu

Tko je Vaš uzor u životu?
Ljudi koji imaju zaposlene ruke, mir u umu i ljubav u srcu.

Koji odjevni stil njegujete?
Što udobnije, to bolje.

Pratite li trendove u modi?
Ne, ali mi je zanimljivo kako svaka sezona ima neku svoju top boju. Prošle godine „new black“ je bila narančasta, ove godine je „in“ cvjetni uzorak.

Kazalište ili kino?
Kino – znanstvena fantastika i filmovi katastrofe.

Film ili sapunica?
Film, jer u sat i pol vidiš i početak, i kraj.

Glazba?
Rock i jazz.

Ples ili gimnastika?
Ples, iako sam se bavila i gimnastikom.

Knjiga koju biste još jednom rado pročitali?
Volim čitati povijesna i biografska djela, jer me posebno nadahnjuju. Otkako sam na mjestu ravnateljice Centra, uvijek iznova rado pročitam „Poljoprivredni tečaj“ dr. Rudolfa Steinera, višeslojno i višedimenzionalno djelo.

Glumac s kojim biste rado otišli na večeru?
Benedict Cumberbatch, odličan je u „Igri oponašanja“, „Tajni petog staleža“ i „Sherlocku Holmesu“.

Kako provodite slobodno vrijeme?
Biciklizam, yoga, duge šetnje.

Vjerujete li u horoskop?
Budući da sam i sama jedno vrijeme studirala vedsku astrologiju, smatram je prije svega izuzetno kompleksnom znanošću. Međutim, ako me pitate za ove dnevne horoskopske prognoze, u najmanju ruku to je smiješno, i nikada ih ne čitam.

Što vas može rasplakati?
Tužan završetak filma.

Omiljena životinja?
Naš pas Villy.

Jeste li romantični?
Ne baš, iako me znak pažnje veseli.

Što je najvažnije u vezi?
Ljubav, jer pobjeđuje sve prepreke na putu.

Što nikad ne biste mogli oprostiti?
Jedan veliki učitelj govorio je da slabi ne mogu oprostiti; opraštanje je odlika jakih. Svakim danom po tom pitanju pokušavam biti sve jača, i ne nositi teret nečijeg neznanja na sebi.

Što mislite, tko je više ljubomoran, žene ili muškarci?
Smatram da je ljubomora ustvari nedostatak samopouzdanja, te vjere u sebe i svoje vrijednosti. Tako da, polazeći od toga, mislim da su ljubomorni podjednako i žene, i muškarci.

Himalaja

Što ste oduvijek željeli učiniti, a niste?
Planinariti na Himalaji.

Što vam je draže: kuhati ili jesti?
Kad mogu birati, onda ću radije jesti, nego kuhati.

Omiljeno jelo?
Quiche sa tikvicama i vege pizza koju priprema moj suprug.

Omiljeni kolač?
Svaki koji sadrži čokoladu.

Omiljeni način opuštanja?
Boravak u prirodi i masaža.

Moj idealni odmor je…
…putovanje sa obitelji u tople krajeve, knjiga u ruci, slušalice na ušima.

Iz takta me može izbaciti…
Laž i nepravda.

Gdje se vidite za deset godina?
Vidim se sretna u krugu svoje obitelji. U profesionalnome smislu, naravno, s novim izazovima i u rješavanju svakodnevnih situacija.

Komentari

Komentara