Povežite se s nama

Crna kronika

Dijete u šumi našlo ručnu bombu i odnijelo ju u dvorište kuće

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Jučer, 10. siječnja, oko 11 sati u šumskom predjelu nedaleko Paraga, dijete je pronašlo ručnu bombu, koju je potom odnijelo u dvorište obiteljske kuće, javila je PU međimurska.

Izlaskom na mjesto događaja policijskog službenika protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske utvrđeno je da se radi o inertnoj ručnoj bombi M75 (bez inicijalnog sklopa i eksplozivnog punjenja). Bomba je izuzeta te pohranjena u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Na sreću u ovom slučaju radilo se o inertnoj bombi bez inicijalnog sklopa i eksplozivnog punjenja, ali svaki pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva predstavlja potencijalnu opasnost te stoga treba biti iznimno oprezan. Posebno upozoravamo da se takva sredstva ne diraju, niti ne donose u dvorišta ili domove. U slučaju pronalaska minsko-eksplozivnog sredstva u prirodi, potrebno je dobro upamtiti lokaciju i označiti ju nekim iz daljine vidljivim predmetom te po mogućnosti utvrditi točnu lokaciju uz uporabu GPS sustava navigacije. Nakon toga potrebno je odmaknuti se na sigurnu udaljenost od pronađenog ubojitog sredstva i pronalazak odmah dojaviti policiji na broj 192. Na teren će izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite, koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti ili uskladištiti. Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju svoj i tuđe živote. Ujedno, upozoravamo građane da pronađene predmete koji nalikuju na minsko-eksplozivna sredstva sami ne uklanjaju, nego da o tome odmah obavijeste policiju – ističu iz policije.

Crna kronika

Vozačica (23) autom sletjela s ceste i udarila o drvo, ozlijeđena putnica (52)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 21. siječnja 2021. godine oko 6 sati na kolniku lokalne ceste nedaleko Oporovca (prometnica uz drenažni kanal akumulacijskoga jezera HE Dubrava), došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena 52-godišnjakinja.

Vozačica Mazde, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1997. godine, brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), stanju ceste (kolnik mokar) te vidljivosti (noć) zbog čega je u desnom zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem te je u zanošenju automobilom izletjela izvan kolnika. Nakon izlijetanja prednjim dijelom vozila udarila je u smjerokazni stupić, a u nastavku kretanja u panj te potom i bočnim dijelom vozila u drvo.

Ozlijeđena 52-godišnja putnica iz automobila, vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Novom Marofu “nestala” kamp prikolica, u Jalkovcu iz radnog stroja otuđeno gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 20./21. siječnja na parkiralištu poduzeća u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu nepoznati je počinitelj otuđio neregistriranu kamp prikolicu u vlasništvu 47-godišnjaka.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.     

Dodajmo da je na gradilištu u Ulici braće Radić u Jalkovcu nepoznati je počinitelj iz radnog stroja u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Slavonskom Brodu otuđio stotinjak litara dizel goriva. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati