Povežite se s nama

Međimurje

Diljem županije obilježeni Dan antifašističke borbe i Dan Državnosti

Objavljeno:

- dana

Vijenci i svete mise

Naši su branitelji u Domovinskom ratu dali ono najvrjednije, svoje živote, bili su istinski proroci, podnijeli su žrtvu i časno te pošteno obranili našu domovinu – rekao je gvardijan čakovečkog franjevačkog samostana fra Željko Železnjak.           

U gradovima i općinama Međimurske županije dostojno su obilježeni Dan antifašističke borbe i Dan državnosti.

U Čakovcu su se tako uz svetu misu, polaganje vijenaca i paljenje svijeća, na obilježavanju Dana državnosti okupila izaslanstva Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem, te zamjenikom Josipom Grivcom, Grada Čakovca predvođena zamjenicima Zoranom Vidovićem i Mariom Medvedom, te Koordinacije udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata na čelu s predsjednikom Stjepanom Horvatom.

Brojni građani svojim su dolaskom potvrdili veliki značaj ovog datuma u povijesti Hrvatske, ali i Međimurja, te se uz polaganje vijenaca pridružili i svetoj misi za domovinu, u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu, koju je predvodio gvardijan čakovečkog franjevačkog samostana fra Željko Železnjak.

– Naši su branitelji u Domovinskom ratu dali ono najvrjednije, svoje živote, bili su istinski proroci, podnijeli su žrtvu i časno te pošteno obranili našu domovinu. Obljetnice poput ove nas obvezuju da se prisjetimo svih onih koji su plemenito i časno stali na branik domovine da danas možemo živjeti u miru i slobodi te dalje na tim istim temeljima ljubavi graditi bolji i ljepši kraj za život – rekao je gvardijan Železnjak.

U Murskom Središću na spomen-obilježja vijence je položio gradonačelnik Dražen Srpak sa svojim suradnicima, a isto je učinio i gradonačelnik Ljubomir Kolarek u Prelogu.

Predstavnici Općine Nedelišće na čelu s načelnikom Darkom Daniom, njegovim zamjenikom Željkom Kacunom i predsjednikom Općinskog vijeća Ljudevitom Bošćakom, zajedno s članovima Općinskog vijeća i predstavnicima vijeća mjesnih odbora i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, vijence su položili kod spomen-obilježja braniteljima kod općinske zgrade.

Izvor:
Foto: MŽ

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje