Povežite se s nama

Nogomet

Dinamo se namučio s Varaždincima

Objavljeno:

- dana

NOGOMET, 1. HNL KADETI I JUNIORI

U Varaždinu u utakmici 13. Kola 1. HNL-e za juniore i kadete HGK Dinamo iz Zagreba savladao NK Varaždin.

 

Da je Škola nogometa NK Varaždin nepresušno vrelo talenata mogli su se po zna koji  puta uvjeriti  nogometni gosti iz Zagreba. Iako su Varaždinci početkom nogometne sezone 2012/13 ostali bez pola momčadi, favorizirani gosti iz Zagreba, za koje nastupa podosta hrvatskih reprezentativaca mlađih selekcija, poput Dine Špehara, ex Varaždinaca Stolnika i Drožđeka,  poprilično su se namučili da bi došli do bodova u obje selekcije. Posebice je neizvjesno bilo u utakmici juniora. Nakon terenske dominacije Dinama  u prvom poluvremenu, Varaždinci se u drugom poluvremenu oslobađaju  početne treme, preuzimaju terensku inicijativu te golom Radića poništavaju početnu prednost gostiju od 1:0. Sportska je nesreća što tu premoć nisu uspjeli iskoristiti. Na veliku žalost navijača Varaždina, kod rezultata 1:1, do tog trenutka solidni branič Varaždina  čini početničku pogrešku te omogućava Dinamu da iz Varaždina sretno odnese sva tri boda. Utakmice kadeta i juniora između NK Varaždina i GNK Dinamo privikle su na stadion Varteks dvjestotinjak gledatelja, među kojima je bio velik broj nogometnih stručnjaka. Tako da smo među publikom mogli zamijetiti Romea Jozaka, direktora Dinamove škole nogometa, Stanislava Vugrinca, instruktora HNS-a, Zlatka Ivankovića, direktora NK Varaždin te poveći broj lovaca na talente. U sljedećem kolu kadeti i juniori NK Varaždina gostuju u Vinkovcima gdje će snage odmjeriti s domaćom Cibaliom.

VARAŽDIN  1:2  DINAMO ( juniori)

VARAŽDIN, Glavno igralište stadiona Varteks. Gledatelja 150. Sudac:Mario Zebec(Varaždin) . Pomoćnici : Kristijan Sminderovac (Koprivnica) i Goran Dević (Koprivnica)

STRIJELCI: Ivančić (26) 0:1, Radić (66) 1:1, Špehar (77) 1:2

VARAŽDIN: Težak, Jalušić, Sokser, Cvek, Sambolec( Horvatić),  Branilović, Radić, Hižak, Ivanek,

                      Malnar,  Petrović (Spasić) Trener: Solomun

DINAMO: Mikulić, Marotti, Pejić, Jedvaj, Prenga, Plum, Ivančić (Vujica), Nuriši (Alvir), Kolar (Strika),

                   Špehar (Cvrk ), Leko (Budimir) Trener: Cvitanović

        

VARAŽDIN 0:2 DINAMO ( kadeti )

STRIJELCI: Šunjić 0:1, Fiolić 0:2

VARAŽDIN: Mikić, Puškadija (Biškup), Latin, Mesarić, Vukek, Hranilović ( Prahić L.), Poljanec,

                   Magdić (Jagić), Varga ( Hlišć), Tuđan, Rebernik Trener: Jagačić

DINAMO: Miškić, Iharoš ( Burić), Mamić, Šunjić, Titlić, Stolnik, Drožđek ( Prša), Knežević, Vlak

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje