Povežite se s nama

U fokusu

Dio autoceste se urušio jer su se bušile rupe za kanalizaciju

Objavljeno:

- dana

AUTOCESTOM JOŠ UVIJEK JEDNIM PROMETNIM TRAKOM

U nedjelju u osam sati ujutro ponovno je uspostavljen promet na autocesti A 4 Zagreb – Goričan između Varaždina i Ludbrega, no samo jednim kolničkim trakom i to samo u smjeru Ludbreg – Varaždin,  dok je dionica od Varaždina do Ludbrega još zatvorena.

 Promet je prekinut još u utorak navečer zbog urušavanja dijela kolnika na 31. kilometru autoceste Goričan – Zagreb, između čvorova Varaždin i Ludbreg. 

”Vodeni” teren

– Do izvanrednog događaja je došlo prilikom izvođenja radova prolaska odvodnje otpadnih voda ispod trupa autoceste. Investitor radova je Općina Jalžabet, za potrebe poduzetničke gospodarske zone, a izvođač radova je Vodogradnja Varaždin – naveli su u utorak iz Hrvatskih autocesta.

Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić pojasnio je da se na lokaciji gdje je došlo do urušavanja gradi kanalizacijska mreža koja vodi od Poduzetničke zone Jalžabet i još četiri naselja Općine prema kolektoru.

 

Otvoren je jedan kolnički trak i to u smjeru Ludbreg – Varaždin

– Riječ je o “vodenom” terenu. Na toj lokaciji podzemne vode su na dubini od metar i pol, a bušilo se na dubini od četiri metara. Podzemne vode i pijesak stalno su otežavali posao radnicima, voda se stalno ispumpavala, no uvjeti su bili teški. Još ranije su primijećene pukotine na konstrukciji autoceste, no od bušenja došlo je do ulegnuća terena i urušavanja.  Odmah smo reagirali. Zbog sigurnosti obustavljen je promet u oba smjera na autocesti te se prišlo sanaciji – rekao je Magić. Navodi da je projekte za sanaciju autoceste izradila zagrebačka tvrtka Eurokon. Projekti su odobreni od strane Hrvatskih autocesta, dok je radove na sanaciji obavila varaždinska Vodogradnja.

– Tijekom sanacije rupe su se zapunjavale betonom. Taj posao završen je u petak, a u subotu se beton sušio, kontrolirao se teren i u nedjelju je dobivena dozvola za puštanje u promet jednog kolničkog traka, ali samo u jednom smjeru – objasnio je načelnik Magić i dodao da je riječ o izvanrednom događaju na koji je bilo nemoguće utjecati, a odgovornost je preuzeo izvođač radova (Vodogradnja), koji je preuzeo sanaciju.  

Živčani vozači

Zbog zatvaranja dijela autoceste vozači koji su iz Zagreba putovali u Čakovec također su se s autoceste morali “skinuti” u Varaždinu. Zbog preusmjeravanja prometa na istočnoj varaždinskoj obilaznici stvarale su se gužve, osobito u jutarnjim i popodnevnim satima, kada su vozači putovali na posao, odnosno s posla, pa su mnogi gubili živce.  

Sanacija u planu ŽUC-a, no tek 2016.

Čitateljica iz Varaždinskih Toplica zabrinuta je za klizište na staroj cesti Varaždinske Toplice – Varaždin, u blizini OPG-a „Đurina hiža“. – Ondje se ne mogu mimoići dva vozila a da jedno ne sleti u provaliju. Svaki dan cestom prolaze školski autobusi, upozorila je. Isto je pitanje, uz iste argumente, spomenuto i na sjednici Gradskog vijeća prošlog tjedna. Gradonačelnica Goranka Štefanić rekla je da se radi o županijskoj cesti nad kojom Grad nema ingerenciju, ali da su iz Županijske uprave za ceste sanaciju tog klizišta uvrstili u poslovni plan za 2016. godinu. Ova vijest izazvala je burne reakcije oporbe. – Do 2016. godine tamo će sigurno netko poginuti, zaključili su oporbeni vijećnici. Gradonačelnica je odgovorila da Grad tu ne može apsolutno ništa, osim vršiti pritisak na ŽUC, s obzirom na to da se, ponovila je, radi o županijskoj cest.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Bivši varaždinski župan postao savjetnik za sigurnost na cestama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj palači u Varaždinu konstituiran je Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim formalnog dijela konstituiranja, članovi Savjeta kojem je predsjednik dr.sc. Zvonimir Sabati, županijski vijećnik raspravljali su i o analizi stanja sigurnosti prometa u našoj Županiji, a dana je i informacija o pripremama za održavanje cesta u zimskom razdoblju 2021./2022.

Članove Savjeta je pozdravio te im zaželio konstruktivan i plodonosan rad župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok je predsjednik Savjeta Sabati naglasio kako će ovo savjetodavno tijelo biti svojevrsna podrška izvršnoj vlasti.

– Svojim savjetima te konstruktivnim prijedlozima, ali i inicijativama nastojati ćemo utjecati na to da se pojača sigurnost prometa na cestama, kako bi svi sudionici u prometu, pješaci, biciklisti  pa i vozači bili što sigurniji. Stoga je sinergija svih institucija , od policije, ŽUC-a, Hrvatskih cesta te predstavnika općina i gradova jako važna –rekao je dr.sc. Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec  je naznačio kako je u 2010. godini u Varaždinskoj županiji bilo 16 poginulih osoba u prometnim nesrećama, a 2020. godine četvero poginulih čime je ostvaren cilj zacrtan NPSCP-om (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine), odnosno kako je rekao, broj poginulih osoba u prometnim nesrećama smanjenje je za 75%, a što našu Županiju svrstava u dvije županije u kojima je zabilježeno najveće smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u spomenutom razdoblju.

– U 2020. godini u Varaždinskoj županiji bila je najmanja stopa smrtnosti u prometnim nesrećama u Hrvatskoj u odnosu na 100 tisuća stanovnika, odnosno broj poginulih iznosio je 2, 3 poginule osobe u odnosu na zacrtanih 5 poginulih osoba na 100 tisuća stanovnika – istaknuo je Posavec.

Cilj je zadržavanje pozitivnih trendova što se tiče smanjenja broja poginulih osoba u prometnim nesrećama te smanjenje broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, ali i smanjenje udjela alkohola u prometnim nesrećama te smanjenje broja prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, a to su brzina, korištenje mobitela, te ne vezanje pojasom.

Sjednici Savjeta nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Nastavite čitati

U fokusu

Silvija Cupar: “Uršulinska prepuna graba i lokvi, a u V. Lisinskog zakrpa do zakrpe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Neuređenost varaždinskih prometnica i šetnica bila su nezaobilazna tema zadnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je HDZ-ova vijećnica Silvija Cupar ukazala između ostalog na probleme u Uršulinskoj i Ulici Vatroslava Lisinskog.

Naime, pošljunčana Uršulinska na potezu od Nazorove ulice do Crkve rođenja Isusovoga prepuna je graba.

– Tamo već nekoliko mjeseci imamo više od 50 velikih lokvi vode nakon svake kiše. Nemoguće ih je izbjeći jer se one najveće pružaju u širini pošljunčane staze. Grad ne čineći ništa prisiljava Varaždince i goste da tamo voze nekakav “slalom“ i uz zalet preskaču lokve. Nije taj problem od jučer i meni je potpuno nejasno zašto Parkovi ne pristupe rješavanju problema sa spomenutom šetnicom na način da se upotrijebe kondicioneri tla – istaknula je vijećnica.

Potom se osvrnula i na kaldrmom prekrivenu, nebrojeno puta asfaltom krpanu cestu u strogom centru grada, za koju je ustvrdila da nikome ne služi na čast.

– Zanima me hoće li se u plan sanacija prometnica za 2022. godinu uvrstiti i uređenje Ulice Vatroslava Lisinskog koja godinama vapi za obnovom – rekla je Silvija Cupar.

Varaždinski gradonačelnik odgovorio je da posipavanje šljunkom šetnice u Uršulinskoj očigledno nije bilo adekvatno napravljeno.

– Zatražit ću od gradskih komunalaca da izađu na teren i provjere situaciju. Sredstva za takve sanacije postoje i tražit ću da se odrade. Ulica Vatroslava Lisinskog već je nekoliko puta bila u planu sanacije, pa je iz nepoznatog razloga ispadala. Očekujem da će proračun biti završen oko 10. studenoga i iz njega će se moći iščitati koje ulice će iduće godine biti obuhvaćene programom obnove. Osobno smatram da je ta ulica u gradskoj jezgri jedan od prioriteta za uređenje – poručio je Neven Bosilj. 

U nastavku pogledajte kako izgledaju spomenute šetnice i ulice u centru grada:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje