Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor iz Varaždina ostao šokiran: haker blokirao server tvrtke i tražio uplatu 10-ak bitcoina

Objavljeno:

- dana

POLICIJA TRAŽI HAKERA

Lopovi u Varaždinu koriste sve sofisticiranije načine za laku zaradu.

Potvrđuje to slučaj varaždinske tvrtke, čiji je server blokirao haker. Direktor je kazneno djelo ometanje rada računalog sustava prijavio Policijskoj postaji Varaždin.

– Prema prijavi, nepoznati je počinitelj hakirao server poduzeća te im time onemogućio poslovanje. Na sučelju računala poduzeća pronađena je e-mail poruka kojom se traži uplata desetak bitcoina kako bi se server “otključao” – navode iz PU varaždinske.

Ističu da nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja kaznenog djela.

Izvor:
Foto: Ilustracija / Arhiva RT

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Crna kronika

Protuzakoniti ribolov: usred noći muškarca kod Sv. Đurđa zaustavila policija, a evo što su našli

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakoniti lov i ribolov.

On je u utorak, 26. ožujka, oko 3.15 sati, u Strugi, zatečen po policijskim službenicima kako upravlja osobnim vozilom u kojem je prevozio dvije ribarske mreže i desetak riba.

Isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ludbreg, javila je PU varaždinska. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje