Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor iz Varaždina oštetio svoju tvrtku za 140 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Kaznena prijava

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, odgovornom osobom trgovačkog društva sa sjedištem u Varaždinu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako se sumnja, on je donio odluku i potpisao nalog jednoj banci, da se većim dijelom novčanih sredstava dobivenih od kredita, odnosno u iznosu od oko dva milijuna kuna, plati dugovanje društva prema drugom trgovačkom društvu iz Varaždina. Isto je učinio iako je znao da je temeljem ugovora o poslovnoj suradnji s tim trgovačkim društvom, njegovo trgovačko društvo radove trebalo platiti tek nakon plaćanja od strane trećeg poslovnog subjekta s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na taj je način u razdoblju od veljače 2012. godine do svibnja ove godine, oštetio svoje trgovačko društvo za iznos dijela kamate plaćene po predmetnom kreditu, odnosno za iznos od oko 140 tisuća kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Drugi požar stana u Špiničićevoj fatalan za 65-godišnjeg vlasnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U jučerašnjem požaru u višekatnici u Špinčićevoj ulici u Varaždinu, smrtno je stradao 65-godišnji muškarac.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina priopćili su da su 15. siječnja u 15.53 sati zaprimili poziv da se dimi iz stana u ul. Vjekoslava Špinčića, III ka.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, autoljestvom i osam djelatnika. Dolaskom na mjesto događaja upućeni smo od strane građana u stan iz kojeg je izlazio dim. Otvorili smo nenasilno stan, koji je bio u potpunosti zadimljen i u kojem smo u jednoj od prostorija našli beživotno tijelo sredovječnog muškarca – ističu varaždinski vatrogasci.

Pozvana je hitna pomoć, a muškarca je navalna grupa iznijela u hodnik, te se vratila gasiti požar.

– Osoba nije davala nikakve znakove života. Požar je ugašen s malom količinom vode, stan provjetren. Po dolasku, hitna je pomoć utvrdila smrt. Policija je ostala osiguravati mjesto događaj do dolaska ekipe za očevid, a mi smo se vratili u postrojbu – zaključuju.

Dodajmo da je u istom stanu JVP Varaždin imala intervenciju 21. lipnja 2020.

Iz PU varaždinske ističu da je čevidom na mjestu događaja utvrđeno da je požar najvjerojatnije izazvan djelovanjem žara opuška cigarete, uslijed čega je došlo do zapaljenja kreveta.

U požaru je djelomično izgorio krevet, dok je uslijed djelovanja topline, došlo do pucanja žbuke na zidu, pucanja prozorskog stakla i deformacija obloga PVC prozora.

Nastavite čitati

Crna kronika

Balavci iz automehaničarske radionice u Varaždinu ukrali quad, pilu, akumulatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika u dobi od 16 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Oni su, kako se sumnja, u vremenu od 13. do 14. siječnja, u ulici Franje Seljana u Varaždinu, provalili u automehaničarsku radionicu u vlasništvu 66-godišnjaka. Tom su prilikom otuđili moped, dječji četverocikl, električni bicikl, motornu pilu, više komada raznih akumulatora i drugo, ukupne vrijednosti od oko 12 000 kuna, javila je PU varaždinska.

Pretragom domova kojima se navedeni koriste, policijski su službenici pronašli dio otuđenih predmeta, koji će se vratiti oštećenom vlasniku. Protiv maloljetnika će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati