Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor poduzeća iz Čakovca osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da je 65-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovcu (osnivač društva i osoba ovlaštena za zastupanje) počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je osumnjičeni znajući kako je spomenuto trgovačko društvo u neprekidnoj blokadi zbog nemogućnosti izvršenja financijskih obveza te da je pred nadležnim sudom pokrenut postupak ispitivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, krajem srpnja prošle godine doveo u zabludu i prevario 46-godišnjeg investitora s kojim je sklopio ugovor o izvođenju građevinskih radova. Prema spomenutom ugovoru osumnjičeni se obavezao da će njegovo trgovačko društvo do početka svibnja ove godine izvršiti građevinske radove na stambenoj zgradi u Rovinju.

Takvim postupkom naveo je investitora da mu isplati avans u iznosu od 20% ukupno procijenjenih radova prema troškovniku, odnosno novčani iznos od oko 150.000 kuna, ali u dogovorenom terminu ugovorene obveze nije izvršio. Ujedno, investitora je držao u zabludi prolongirajući početak izvođenja radova uz učestala obećanja da će vratiti uplaćeni avans, dok mu se naposljetku prestao javljati.

Protiv osumnjičenoga podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna podnesenoj kaznenoj prijavi.

Crna kronika

U Beletincu paraglajder pao na livadu, muškarac ima teške ozljede glave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U Beletincu u petak, 9. travnja, prilikom vježbanja letenja paraglajderom, ozlijeđen je 58-godišnji muškarac.

Tijekom vježbe, iz zasad nepoznatog razloga, izgubio je nadzor nad letjelicom i pao na livadu.

Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici gdje je s teškim ozljedama glave zbrinut na Odjelu intenzivne njege.

Nastavite čitati

Crna kronika

Alkoholizirani muškarac bez vozačke prouzročio nesreću: ozlijeđen sedmogodišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 11. travnja, oko 13 sati na lokalnoj cesti u Donjem Makojišću, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, među kojima je i sedmogodišnje dijete, javlja PU varaždinska.

Naime, muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.64 g/kg makadamskim putem.

U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotnu stranu puta i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 33-godišnjakinja.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni putnici iz vozila vozačice starosti 51 i 7 godina.

Ozlijeđenom je 51-godišnjaku medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, dok je dijete prevezeno u Opću bolnicu Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 34-godišnjak je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati