Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor poduzeća iz Čakovca osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da je 65-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovcu (osnivač društva i osoba ovlaštena za zastupanje) počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je osumnjičeni znajući kako je spomenuto trgovačko društvo u neprekidnoj blokadi zbog nemogućnosti izvršenja financijskih obveza te da je pred nadležnim sudom pokrenut postupak ispitivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, krajem srpnja prošle godine doveo u zabludu i prevario 46-godišnjeg investitora s kojim je sklopio ugovor o izvođenju građevinskih radova. Prema spomenutom ugovoru osumnjičeni se obavezao da će njegovo trgovačko društvo do početka svibnja ove godine izvršiti građevinske radove na stambenoj zgradi u Rovinju.

Takvim postupkom naveo je investitora da mu isplati avans u iznosu od 20% ukupno procijenjenih radova prema troškovniku, odnosno novčani iznos od oko 150.000 kuna, ali u dogovorenom terminu ugovorene obveze nije izvršio. Ujedno, investitora je držao u zabludi prolongirajući početak izvođenja radova uz učestala obećanja da će vratiti uplaćeni avans, dok mu se naposljetku prestao javljati.

Protiv osumnjičenoga podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna podnesenoj kaznenoj prijavi.

Crna kronika

Varaždinac (19) putem interneta prodavao kopačke pa ostao bez 650 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: www.soccerbible.com

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 19-godišnjaka da je prevaren pri prodaji preko internetskog oglasnika.

On je prema prijavi, 12. svibnja, na internetskom oglasniku postavio oglas o prodaji nogometnih kopački za više stotina kuna.

Na oglas mu se putem aplikacije za dopisivanje javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju kopački, te mu je osoba temeljem dogovora, poslala poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jednog dostavnog poduzeća, dovodeći ga u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate.
Oštećeni je između ostalog, zajedno s brojem računa upisao i CVC/CVV broj kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 650 eura s računa oštećenog na nepoznati račun.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

– Obzirom na učestalost takvih i sličnih prijevara, ponovno apeliramo na sve građane, da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele – vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kelemenu iz kuće ukradeno nekoliko desetaka tisuća kuna, a kod Svetog Petra stablo hrasta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska policija javila je i o više krađa.

Između 10. i 13. svibnja, na prostoru autobusnog kolodvora u Varaždinu, nepoznati je počinitelj demontirao i otuđio stražnji kotač bicikla ostavljenog u stalku za bicikle, u vlasništvu 20-godišnjajka. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1000 kuna.

U vremenu od 13. do 14. svibnja u Kelemenu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 62-godišnjakinje te iz jedne prostorije otuđio iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 7. i 14. svibnja u polju kod Svetog Petra, nepoznati je počinitelj srušio i otuđio stablo hrasta u vlasništvu 56-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 5000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 14. svibnja, oko 18.30 sati na parkiralištu trgovine u Ludbregu, nepoznati je počinitelj s motocikla u vlasništvu 21-godišnjaka otuđio torbicu s osobnim dokumentima i iznosom od više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovih kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje