Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor si s računa tvrtke isplatio 383.345 eura te si kupio stan, a na sebe je prenio i poslovni Audi

Objavljeno:

- dana

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2018. godine do 31. prosinca 2021. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, povrijedio dužnost zaštite interesa navedenog društva, o čijim se imovinskim interesima bio dužan brinuti, javila je PU međimurska.

Učinio je to na način da je sa žiro računa društva na svoje osobne tekuće račune isplatio 2.888.310 kuna (383.345 eura) koje je iskoristio za kupnju stana, motocikla i osobne potrebe te sebi pribavio znatnu imovinsku korist i na taj način prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu u najmanje tom iznosu.

Nadalje, utvrđeno je da je on kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva tijekom mjeseca studenoga 2021. godine na sebe prenio vlasništvo nad vozilom društva marke Audi, tržišne vrijednost od 99.157,75 kuna (13.160 eura) bez da je isto platio navedenom društvu te sebi pribavio znatnu imovinsku korist i na taj način prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu.

Protiv 35-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Crna kronika

Nedelišće: prikolica s betonskim blokovima prevrnula se zbog neispravnosti vozila i pucanja vijaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Facebook

Jučer, 5. lipnja, oko 11 sati i 30 minuta u raskrižju s kružnim tokom prometa nedaleko Nedelišća 42-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom, na kojem se prevozio vangabaritni teret, odnosno tri betonska bloka, javila je PU međimurska.

Upravljajući opisanim skupom vozila krapinskih registarskih oznaka, kolnikom kružnog toka prometa u smjeru južne obilaznice grada Čakovca, zbog tehničke neispravnosti teretnog automobila došlo do pucanja vijaka koji spajaju nosač sedla sa šasijom teretnog automobila, uslijed čega je došlo do prevrtanja priključnog vozila te pada betonskih blokova na kolnik.

Zbog obavljanja očevida i uklanjanja vozila te betonskih blokova, dionica državne ceste D-3 u smjeru južne obilaznice grada Čakovca bila je zatvorena za odvijanje prometa od 11:30 do 17:45 sati.

Vozač je zbog počinjanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama novčano sankcioniran.

Nastavite čitati

Crna kronika

Novi pokušaj ubojstva u Međimurju: nožem ga ubo i porezao po vratu i glavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, javila je PU međimurska.

Naime, u nedjelju, 4. lipnja ove godine, oko 4 sati i 30 minuta na ulici u Piškorovcu osumnjičeni se najprije posvađao s 30-godišnjakom, a potom su se i fizički sukobili. Tijekom sukoba osumnjičeni mu je nožem zadao ubodnu ranu na vratu te rezne rane na vratu i glavi.

Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je 30-godišnjak u sukobu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje