Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor tvrtke izbjegavao plaćati PDV pa oštetio državni proračun za gotovo 4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 50-godišnji mađarski državljanin kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Grada Preloga, tijekom 2016. i 2017. godine nabavljao dobra i usluge iz drugih država članica Europske unije.

Njihovu nabavu nije evidentirao u poslovnim knjigama i poreznim prijavama društva niti je iskazao daljnju prodaju tako nabavljene robe u iznosu od 15.786.833,00 kuna, na koji je način propustio nadležnoj ispostavi porezne uprave obračunati, prijaviti i uplatiti obvezu poreza na dodanu vrijednost i oštetio Državni proračun u iznosu od 3.946.708,45 kuna.

Sumnja se da je pokušao ostvariti nezakonito pravo na odbitak pretporeza na način da je u poreznim prijavama i poslovnim knjigama društva evidentirao 29 računa jedne mađarske tvrtke za navodno obavljene usluge istraživanja tržišta, za koje je utvrđeno da su fiktivne i da te usluge u stvarnosti nisu obavljene.

Protiv 50-godišnjaka podnijet će se kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela utaja poreza ili carine, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave nadležnom državnom odvjetniku.

Crna kronika

Kod mladog Ivančanina nađena 52 grama amfetamina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 22 godine.

Sumnja se da je kod sebe ilegalno posjedovao 52 grama bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu.

Vještačenjem praškaste materije u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o kemijskoj drogi amfetamin, javila je policija.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodanja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov ukrao dječja kolica vrijedna nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. travnja, u poslijepodnevnim satima na parkiralištu uz nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava kod naselja Oporovec nepoznati počinitelj ukrao je dječja kolica koja je vlasnik ostavio pokraj svog osobnog automobila i otišao u šetnju nasipom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati