Povežite se s nama

U fokusu

Direktor Vartopa Vrdoljak si povećao plaću i kupio službeni auto, a račune za grijanje nije smanjio?

Objavljeno:

- dana

TROŠAK ZAPOSLENIH 46 % VIŠI

Tvrtka Vartop, koja je u vlasništvu Grada Varaždina, a Varaždince opskrbljuje toplinskom energijom, 2015. godinu je završila s 93.000 kuna dobiti.

Međutim, u njihovom izvješću o poslovanju u 2015. godini teško je ne uočiti ogroman porast troškova za plaće djelatnika. Vartop je na kraju 2015. imao osam zaposlenih, od čega šest kotlovničara, diplomiranu ekonomisticu na računovodstvenim i knjigovodstvenim poslovima te direktora Dubravka Vrdoljaka, inače člana HNS-a.

Trošak osoblja je, prema izvješću, 2015. iznosio 1.048.609  kuna. To je 334.373 kuna ili čak 46,81 posto više u odnosu na 2014. godinu kad je tvrtka počela raditi. Direktor Vrdoljak u izvješću napominje da su njihovi poslovni rezultati u 2015. neusporedivi s onima u 2014., jer je Vartop počeo poslovati 2014. godine, i to u veljači.  

– Povećanje broja zaposlenih radnika je dovelo do povećanja bruto iznosa plaće u svoti od 334.373 kuna ili za 46,81 posto – pojašnjava zašto je na plaće otišlo više od milijun kuna.

Međutim, gledaju li se dvije godine, razlika je u svega jednom mjesecu, pa bi bilo za očekivati da je trošak osoblja 10 posto viši, a ne gotovo 50 posto viši. Nije jasno ni to koliko je Vartop zaposlenih imao u 2014., jer tog podatka u izvješću nema.

Odgovore nismo dobili

Još smo prošli tjedan poslali upit u Vartop uz molbu da nam pošalju podatke o tome koliko je tvrtka zaposlenih imala 2014., a koliko 2015., kao i o tome kolika je bila prosječna plaća u svakoj od tih godina. Zamolili smo i za podatak kolika je bila plaća direktora 2014., a kolika prošle godine.

Odgovor, međutim, nismo dobili.

Iz podataka navedenih u izvješću se, međutim, može zaključiti da je direktor Vartopa povećao plaće. Je li riječ samo o povećanju njegove plaće ili je plaće povećao svim zaposlenima, nije poznato.

Nije to jedino na što odgovor nismo dobili. Pitali smo i to je li tvrtka Vartop u 2015. godini nabavila automobil, o kojem vozilu je riječ, koliko je plaćen te zašto je nabavljen.

O izvješću Vartopa bi se trebalo raspravljati sutra u nastavku sjednice Gradskog vijeća Varaždina. Hoće li direktor Vrdoljak dati pojašnjenja o ogromnom rastu troškova za plaće?

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje