Povežite se s nama

Crna kronika

Direktorica dvije tvrtke u Varaždinu oštetila državni proračun za skoro 6,4 milijuna kuna?

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila kaznena djela utaje poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Sumnja se da je ona kao osoba ovlaštena za zastupanje i direktorica dvaju trgovačkih društava iz Varaždina, koja su se bavila nabavom i prodajom rabljenih automobila, u razdoblju od 1. siječnja 2014. do 31. listopada 2016. godine, davanjem netočnih i nepotpunih podataka o prihodima i drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa porezne obveze te izradom i korištenjem krivotvorenih poslovnih isprava, neosnovano prijavila odbitak pretporeza za raznu fiktivnu robu, čiji promet s odvijao između navedenih trgovačkih društava, kao i drugih društava koja su već ranije sudjelovala u poreznim prijevarama ili pak se radi o fiktivnim društvima i društvima koja nisu bila u sustavu poreza na dodanu vrijednost – ističe PU varaždinska.

Nadalje, nije u cijelosti prijavila i platila porez na dodanu vrijednost i porez na dobit, neosnovano je koristila oslobađanje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost na isporuke dobara u druge članice Europske unije te nije kao odgovorna osoba vodila trgovačke i poslovne knjige koje je bila obvezna voditi sukladno zakonskim odredbama.

Svojim postupanjem kao odgovorna osoba i direktorica, navedenim je trgovačkim društvima pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 6.380.000 kuna, na štetu državnog proračuna. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Dva mladića upala u kuću trećega u Varaždinu pa ga zbog duga napali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20 i 22 godine.

Sumnja se da su 4. travnja oko 10 sati u Preloškoj ulici u Varaždinu ušli u kuću 21-godišnjaka, gdje su osumnjičeni povremeno boravili. Tom prilikom su ušli 21-godišnjaku u sobu gdje su mu prijetili i tražili povrat novčanog dugovanja. Također su ga fizički napali i otuđili mu televizor i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave za kaznena djela razbojništva i iznude nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozila izrazito pijana dok joj je bila ukinuta vozačka pa izletjela s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 18. travnja, oko 12.15, vozačica (53) s područja Općine Gornji Mihaljevec upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,69 g/kg alkohola i u vrijeme dok joj je zbog nakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Vozila je cestom između naselja Pušćine i Gornji Hrašćan, pri čemu brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar). Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozila te u zanošenju sišla izvan kolnika, gdje je vozilom udarila u drveće.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Protiv vozačice je zbog više počinjenih prekršaja pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati