Povežite se s nama

Sport

Disc golferi iz 12 zemalja ovog vikenda dolaze u Varaždin

Objavljeno:

- dana

TURNIR “DRAVA FORESTER”

Disc golf klub Varaždin i tvrtka Lagoda j.d.o.o. organizatori su trećeg međunarodnog disc golf turnira u Hrvatskoj pod nazivom “Drava Forester” koji će se 8. i 9. studenog održavati kod Arene Varaždin na Dravi. 

Turnir koji će okupiti 90-ak natjecatelja iz cijele Europe, pa tako ove godine u Varaždin stižu prošlogodišnji pobjednici Katka Bodova iz Slovačke te Matias Soderstrom iz Finske kako bi obranili svoje titule, a stiže i europski prvak u kategoriji iznad 40 godina Ville Piippo te Europska prvakinja u kategoriji žena Jenni Eskelinen, oboje iz Finske. Na turnir ponovno dolazi i Haukur Arnason, igrač s dalekog Islanda, zemlje u kojoj je samo ove godine uređeno 20-ak stalnih disc golf terena.

Najzanimljivije finale u nedjelju

Turnirska natjecanja odvijati će se na prostoru uz dvoranu “Arena” tijekom cijele subote te u nedjelju od 11 do 14 sati. Najzanimljiviji dio za publiku biti će u nedjelju od 14.30 sati kada će se održati finalni dio natjecanja sa najboljih pet igračica i igrača.

Turistički potencijal ovog sporta je prepoznalo i Ministarstvo turizma dodijelivši potporu za razvoj sportsko-rekreativnog turizma kroz disc golf, a taj primjer su slijedili i Primorsko-goranska županija na čijem je izletištu Platak ove godine uređen 1. stalni disc golf teren u Hrvatskoj te grad Varaždinske Toplice za koje se ovih dana završava uređenje disc golf terena. S obzirom na porast interesa za ovaj sport, te uz realnu mogućnost da se u 2015. godini diljem Hrvatske uredi još nekoliko javnih terena naša bi zemlja vrlo brzo zbog svojih prirodnih ljepota mogla postati top-destinacija za disc golfere, ali i za sve druge zaljubljenike u aktivan odmor u prirodi.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Sport

Varaždinac Emil Šanjek iz GK-a Vindija izbornik je U18 hrvatske reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od 1. siječnja 2022. Emil Šanjek, glavni trener GK-a Vindija, postao je ujedno i izbornik-koordinator juniorske reprezentacija HGS-a.

Na temelju dugogodišnjeg rada i rezultata u seniorskoj, a posebice u juniorskoj reprezentaciji, tehnički odbor na čelu s Vladimirom Mađarevićem, sačinjen od vrsnih i olimpijskih trenera, donio je jednoglasnu odluku da Varaždinac Emil Šanjek preuzima palicu Hrvatske juniorske reprezentacije, kao koordinator-izbornik.

Samim time što Varaždin već duže vrijeme, a i trenutno posjeduje vodeće juniore u državi, te budući da je trener Šanjek unazad deset godina usko surađivao s dosadašnjim izbornikom Sašom Solarom, što je urodilo rezultatskim plodom na svjetskom i europskom nivou, tehnički odbor kao i cjelokupni gimnastički svijet, složio se da je upravo Varaždinac prava osoba za tu funkciju.

Predsjednik HGS-a Mario Možnik dao je Šanjeku funkciju i na upravljanje mladu reprezentaciju, potpuno povjerenje i teret, s nadom da će uspjeti podići Hrvatsku gimnastiku na tragu kao što je to uspio na lokalnoj razini. 

Budući da je Emil iznjedrio mnogobrojne hrvatske reprezentativce (Vinko Kirinić, Matija Vugrinec, Alen Vinko, Mateo Žugec, Teo Bartolec, Vito Nušak) te ostvario mnogobrojne uspjehe na državnom, međunarodnom, europskom i svjetskom nivou, uz tehnički odbor sa samom idejom na temelju minulih rezultata složili su se i mnogobrojni treneri RH, koje je predsjednik HGS-a okupio u Zagrebu, kako bi zajedničkim snagama te znanjem pronašli rješenje i osobu koja će stvoriti novu vrijednost.

– U nadi da ću opravdati povjerenje te okupiti i djelovati sukladno ciljevima MTO HGS-a, te naposlijetku i rezultirati, zahvaljujem se predsjedniku HGS Mariju Možniku, MTO Mađareviću, kao i dosadašnjem izborniku Solaru, koji su me podržali. Na meni je da pomognem i radim s mladim sportašima i pomažem njihovim trenerima diljem Hrvatske, kako bismo nastavili niz izvrsnih rezultata u juniorskoj, a kasnije i seniorskoj konkurenciji ovog predivnog i najkompleksnijeg olimpijskog sporta. Ujedno moram napomenuti da iza cijele akcije stoji i podrška HOO-a, kojoj se ovim putem zahvaljujem, i nadam se da ću opravdati povjerenje što su me uvrstili u savezne trenere mlađih dobnih kategorija pod potporom HOO-a. Ujedno se nadam da će lokalna zajednica Varaždinske županije i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, kao i sam grad Varaždin, uvidjeti da su napokon potrebna neka ulaganja u varaždinsku gimnastiku, budući da postajemo ujedno i jedan od centara, gdje će se juniorska reprezentacija pripremati za najveća natjecanja, kao i da naši Varaždinci ostvaruju europska i svjetska finala. Ovim putem zahvaljujem se PS-u Vindija, koja je svojom sponzorskom ulogom i potporom, ostvarila da smo uspjeli varaždinsku gimnastiku iz tame podići na svjetski nivo te što je stvorila trenere koji danas vode hrvatsku reprezentaciju! – rekao je Emil Šanjek.

Nastavite čitati

Sport

Nogometaši Varaždina u prijateljskoj utakmici bolji od prvoligaša Hrvatskog dragovoljca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Momčad Varaždina u trećoj je prijateljskoj utakmici uoči početka proljetnog dijela sezone, ugostila prvoligaša Hrvatskog dragovoljca. Varaždinci su slavili s minimalnih 1:0 pogotkom novopridošlog pojačanja Frana Brodića u 51. minuti.

Varaždin s pripremama nastavlja na Čiovu gdje će boraviti sedam dana, a očekuju ih i četiri prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu u utorak, 25. siječnja, protiv splitskog Hajduka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje