Povežite se s nama

Međimurje

Djeca iz vrtića i škola učila mijesiti kruh

Objavljeno:

- dana

ETNO PARK GRADIŠĆE

Turistička zajednica Grada Novog Marofa ovih je dana  prisustvovala  Danima kruha u Etno parku Gradišće, gdje su kao gosti došli učenici osnovnih škola i vrtića iz Novog marofa i okolice te Varaždina.

Vrijedne članice i članovi Etno udruge prikazali su mališanima proces izrade kruha u kojem su sudjelovali i oni sami te svojim rukama izradili kruščiće koje su nakon pečenja mogli i degustirati. Mališani su izrađivali i cvijeće od krep papira,  a mogli su vidjeti i stare alate koji su se upotrebljavali pri žetvi, mlačenju, vršenju te upoznati tradiciju ovog kraja.

Tijekom ovg tjedna Etno park Gradišće ima najavljen dolazak školskih grupa, a iz TZ Novoga Marofa pozivaju sve da prošeću selom, razgledaju etnografsku zbirku te sudjeluju u izradi i pečenju kruha. 

Izvor:
Foto: TZ Novi Marof

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje