Povežite se s nama

Međimurje

Djeca na Pedijatriji sladit će se medom i družiti s Djedom Mrazom

Objavljeno:

- dana

Na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec za svoje su male pacijente pripremili bogati tjedni predblagdanski program.

Tako će u četvrtak, 13. prosinca, u 9 sati predstavnici Udruge pčelara Međimurja već tradicionalno donijeti med kojim će zasladiti bolesničke dane djeci. Riječ je o dugogodišnjoj tradiciji kojom međimurski pčelari svake godine razvesele djecu te ih pritom upoznaju s važnošću konzumacije meda od najranijih dana i blagodatima koje med nosi u očuvanju zdravlja. Proizvodi međimurskih pčelara redovito osvajaju nagrade i priznanja na domaćim i inozemnim sajmovima meda.

Dva dana kasnije, u subotu, 15. prosinca, u 13 sati će na Odjelu pedijatrije gostovati Kazališna družina „Pinklec“ Čakovec s predstavom „Potraga za Djedom Mrazom“. Čakovečko kazalište redovito svake godine u predblagdansko vrijeme uveseljava male pacijente. Nakon predstave na Odjel dolazi Djed Mraz, koji će hospitaliziranoj djeci podijeliti poklone koje je prikupljenim donacijama pripremilo osoblje Pedijatrije.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje