Povežite se s nama

Život i društvo

Djeca su uživala u sedam dana Festivala posvećenog samo njima

Objavljeno:

- dana

Završio prvi Kliker

Predstava „Črčke“ zatvorila je prvi Kliker festival – festival plesa, pokreta i igra za djecu i mlade.

Dok su najmlađi i mališani predškolske dobi gledali predstavu slovensko-finske – hrvatske koprodukcije na velikoj sceni varaždinskog HNK u podrumskom je Rogozu postavljena instalacija „Šuma od papira pleše“.

‘Črčke’ su atraktivna predstava, posebno zanimljiva jer se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe. „Šuma od papira pleše“ je posebno zanimljiva. Djeca i odrasli su zajedno u radionici Lea Vukelića kreativno iskoristili stari papir i kartonsku ambalažu za izradu dječjeg igrališta od kartona.

Tijekom sedam klikerskih dana djeca i mladi imali su prilike vidjeti niz predstava, sudjelovati u radionicama, razgledati izložbe, instalacije, pogledati filmove…

Na Klikeru je odigrana i premijera predstave ‘Svijet igara’ autorice Larise Navojec, u produkciji Plesnog centra Tala i umjetničke organizacije VRUM-a.

Cijeli je vikend na programu bio i „Muzej plesa“. Sva događanja Kliker festivala marljivo su bilježili mali polaznici novinarske radionice, „Klikofonije“.

Najveći dio programa održan je u HNK, a organizator  je već objavio i datum slijjedećeg izdanja Klikera, od 19. do 25. listopada 2017. godine.  

Izvor:
Foto: Kliker

Život i društvo

Građani Novog Marofa uskoro će dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Njime je predviđena nabava 1751 spremnika zapremine 120 l za papir i 1439 spremnika iste zapremine za plastiku, 60 spremnika zapremine 120 l i 10 spremnika zapremine 1100 l za biootpad te 30 spremnika zapremine 1100 l za staklo, odnosno ukupno 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Spremnici su isporučeni i uskoro će biti podijeljeni korisnicima usluge prikupljanja otpada, a građani će na vrijeme biti obavješteni o podjeli.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjeća da je za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom posljednjih godina, što se tiče financiranja europskim sredstvima, riječ o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa.

– Novo reciklažno dvorište, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, vrijedno je nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna. Osim toga, sanirali smo naše odlagališta otpada „Čret“, što je ukupno koštalo 17 milijuna kuna, a to uključuje i 30 godina monitoringa. Nabavili smo i spremnike za odvajanje otpada, a ujedno smo i educirali građane kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti reciklažno dvorište. Pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati