Povežite se s nama

Život i društvo

Djeca su uživala u sedam dana Festivala posvećenog samo njima

Objavljeno:

- dana

Završio prvi Kliker

Predstava „Črčke“ zatvorila je prvi Kliker festival – festival plesa, pokreta i igra za djecu i mlade.

Dok su najmlađi i mališani predškolske dobi gledali predstavu slovensko-finske – hrvatske koprodukcije na velikoj sceni varaždinskog HNK u podrumskom je Rogozu postavljena instalacija „Šuma od papira pleše“.

‘Črčke’ su atraktivna predstava, posebno zanimljiva jer se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe. „Šuma od papira pleše“ je posebno zanimljiva. Djeca i odrasli su zajedno u radionici Lea Vukelića kreativno iskoristili stari papir i kartonsku ambalažu za izradu dječjeg igrališta od kartona.

Tijekom sedam klikerskih dana djeca i mladi imali su prilike vidjeti niz predstava, sudjelovati u radionicama, razgledati izložbe, instalacije, pogledati filmove…

Na Klikeru je odigrana i premijera predstave ‘Svijet igara’ autorice Larise Navojec, u produkciji Plesnog centra Tala i umjetničke organizacije VRUM-a.

Cijeli je vikend na programu bio i „Muzej plesa“. Sva događanja Kliker festivala marljivo su bilježili mali polaznici novinarske radionice, „Klikofonije“.

Najveći dio programa održan je u HNK, a organizator  je već objavio i datum slijjedećeg izdanja Klikera, od 19. do 25. listopada 2017. godine.  

Izvor:
Foto: Kliker

Život i društvo

Leo Amidžić predsjednik je novog Savjeta mladih Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Varaždina koja se u ponedjeljak, 18. siječnja, održala putem Zoom aplikacije, za predsjednika Savjeta izabran je Leo Amidžić, a za njegovog zamjenika Josip Pokorny.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele te dosadašnji predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Tim Hrvaćanin.

Leo Amidžić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čestitao je svim članicama i članovima kao i njihovim zamjenicima na izboru u Savjet mladih Grada Varaždina te zahvalio na ukazanom povjerenju. – Zahvaljujem i dosadašnjem predsjedniku Savjeta mladih Timu Hrvaćaninu i svim našim prethodnicima na uloženom trudu i radu. Iako smo generacija koja odrasta između globalne financijske krize i globalne pandemije koronavirusa te iako još uvijek stječemo znanje i iskustvo, drago mi je što smo odlučili preuzeti ovu odgovornost i doprinijeti, u skladu s mogućnostima Savjeta mladih, boljitku života mladih u našem gradu. Poruka koju želim poslati mladima je da ćemo biti njihov glas i da nam se u svakom trenutku mogu obratiti, a upravo će komunikacija s mladima biti bitan segment našeg djelovanja. Nadam se dobroj suradnji, kako s članicama i članovima Savjeta mladih, tako i s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom, svim vijećnicama i vijećnicima u Gradskom vijeću, gradonačelnikom Grada Varaždina Ivanom Čehokom te zamjenicima gradonačelnika – rekao je Amidžić.

Članovi Savjeta na sjednici su proaktivno i konstruktivno raspravljali, dogovorili daljnje korake suradnje i projekte za mlade na širem području Grada Varaždina.

Članovi i zamjenici članova Savjeta mladih Grada Varaždina (mandat 2021.-2023.)

Članovi:

LEO AMIDŽIĆ – predsjednik

JOSIP POKORNY – zamjenik predsjednika

LUCIJA CAR – članica

TONI ČAKMAZOVIĆ – član

DAVID HIRŠZON – član

DORA KERMEK – članica

TIN KOLENKO – član

LOVRO LUKAVEČKI – član

IVAN TODOROVIĆ – član

Zamjenici članova:

KARLO FURJAN – zamjenik člana

JELENA PUZAK – zamjenica člana

PETAR RUNAC – zamjenik članice

JURICA PAJTAK – zamjenik člana

TEO TUĐAN – zamjenik člana

MONIKA RUSAK – zamjenica članice

LUCIJA BRIŠKI – zamjenica člana

MAGDALENA KRAJNIK – zamjenica člana

EDO RISEK – zamjenik člana

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati