Povežite se s nama

Život i društvo

Djeca su uživala u sedam dana Festivala posvećenog samo njima

Objavljeno:

- dana

Završio prvi Kliker

Predstava „Črčke“ zatvorila je prvi Kliker festival – festival plesa, pokreta i igra za djecu i mlade.

Dok su najmlađi i mališani predškolske dobi gledali predstavu slovensko-finske – hrvatske koprodukcije na velikoj sceni varaždinskog HNK u podrumskom je Rogozu postavljena instalacija „Šuma od papira pleše“.

‘Črčke’ su atraktivna predstava, posebno zanimljiva jer se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe. „Šuma od papira pleše“ je posebno zanimljiva. Djeca i odrasli su zajedno u radionici Lea Vukelića kreativno iskoristili stari papir i kartonsku ambalažu za izradu dječjeg igrališta od kartona.

Tijekom sedam klikerskih dana djeca i mladi imali su prilike vidjeti niz predstava, sudjelovati u radionicama, razgledati izložbe, instalacije, pogledati filmove…

Na Klikeru je odigrana i premijera predstave ‘Svijet igara’ autorice Larise Navojec, u produkciji Plesnog centra Tala i umjetničke organizacije VRUM-a.

Cijeli je vikend na programu bio i „Muzej plesa“. Sva događanja Kliker festivala marljivo su bilježili mali polaznici novinarske radionice, „Klikofonije“.

Najveći dio programa održan je u HNK, a organizator  je već objavio i datum slijjedećeg izdanja Klikera, od 19. do 25. listopada 2017. godine.  

Izvor:
Foto: Kliker

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!