Povežite se s nama

Život i društvo

Djeca u općinama Maruševec, Donja Voća i Vinica bila su jako dobra pa je svoj dolazak najavio sveti Nikola

Objavljeno:

- dana

Općina Maruševec ove godine organizira priredbu i druženje s najmlađima u povodu blagdana svetog Nikole.

Priredba će se održati u školsko–sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, u ponedjeljak, 5. prosinca, s početkom u 17 sati. Na priredbi će sveti Nikola djeci vrtićkog i predškolskog uzrasta uručiti darove koje je za njih osigurala Općina Maruševec.

Iz Općine pozivaju roditelje djece starosti od jedne do sedam godina koja ne polaze vrtiće, malu ili osnovnu školu da se jave do petka, 2. prosinca, ove godine u Jedinstveni upravni odjel Općine Maruševec (042-729-696) ili na e-mail: [email protected] radi ažuriranja evidencije primatelja poklona.

Darove će primiti i učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole u svojim školama, te za njih nije potrebno javljati podatke.

Također, sveti Nikola sprema darove u naprtnjaču i kreće prema Voći.
Odlučio je da će darove za osnovnoškolce osobno dostaviti svoj djeci u Osnovnoj školi u Donjoj Voći te Područnoj školi u Gornjoj Voći, kao i predškolcima te mališanima koji polaze vrtiće u susjednim općinama
Za svu ostalu djecu od 0 do 7 godina darove će ostaviti u Općini te moli roditelje da ih podignu za svoju dječicu u utorak, 6. prosinca, od 7 do 17 sati.
Sv. Nikola dolazi bez pratnje strašnog Krampusa jer zna da su sva djeca bila dobra i da nema potrebe za njegovim dolaskom.

U Općinu Vinica djeci omiljeni svetac dolazi u ponedjeljak, 5. prosinca, u 18 sati.

Djeca vrtićke dobi i đaci do četvrtog razreda pozvani su da ga dočekaju u velikoj dvorani općinske zgrade.

Život i društvo

“Cekači“ VI. osnovne majstorski spravljaju Varaždinske klipiče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga kuhara Varaždinske županije održala je ovih dana u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i njegovim Sekcijama za humanitarne aktivnosti i Sekcijom žena – varaždinski ogranak kulinarsku radionicu za učenike 3.c razreda VI. osnovne škole u Varaždinu.

Radionicu je otvorio predsjednik Saveza Damir Crleni, a vodile su je Marija Kuzminski i Marija Denžić, nagrađivane kuharice HKS-a. One su demonstrirale učenicima kako se pravilno priprema Varaždinski klipič.

– Učenici su nakon početnih instrukcija s nama pripremali klipiče, zadatak su oduševljeno prihvatili, a rezultat radionice naravno pojeli. Upravo je Varaždinski klipič prije nekoliko godina upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te je zaštićen na području cijele Europske unije te smatramo vrlo vrijednim prenositi znanje i tradicionalnu recepturu na mlađe generacije. Uz prijenos ovog znanja važno nam je i naše deficitarno zanimanje približiti djeci te se nadamo da se među ovim učenicima krije i koji budući kuhar – poručili su iz Udruge.

Ovo  je bila samo jedna u nizu odrađenih radionica Udruge kuhara Varaždinske županije a pod temom „Nahrani planet“ kroz koje sa sudionicima radionica promišljamo, osvještavamo, pričamo o održivosti potrošnje hrane, osposobljavanju i djelovanju u našoj okolini.

Ujedno kroz svaku ovogodišnju radionicu Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Varaždinske županije obilježavaju 20 godina djelovanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Na Franjevačkom trgu održana tradicionalna akcija “Dan narcisa“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U subotu su na Franjevačkom trgu brojne Varaždinke i Varaždinci podržali akciju Dan narcisa.

Podsjećamo, Mammae klub Varaždin – Udruga žena oboljelih na dojku ovu akciju provodi već 24. godinu zaredom s ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke.

Pritom ukazuju na značaj osvješćivanja žena o važnosti preventivnih pregleda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje