FOTOIvan Agnezović

– Hvala vam od srca – rekla je Đurđica Kušanić, majka četvero djece kada je primila donaciju Regionalnog tjednika koju joj je četvrtak predala voditeljica prodaje Regionalnog tjednika Zdenka Jagić.

Đurđica sa suprugom Draženom i četvero djece, dvije kćeri od kojih je najmlađa stara godinu i pol, a druga tri i pol godine, te dva sina koji su stari devet i 11 godina, već pet godina žive u Varaždinu.

Krpaju kraj s krajem

– Predali smo zahtjev za gradski stan i stvarno se nadamo da ćemo ga konačno uspjeti dobiti, jer to bi nam puno značilo. Već 12 godina smo podstanari, a na ovoj adresi smo zadnjih pet godina. Troškovi su veliki. Posebno teško nam je bilo posljednjih mjeseci kada sam sa najstarijim sinom morala u Zagreb na pretrage zbog problema koje ima s plućima. Sada nas čekaju pretrage i s mlađim sinom, koji isto ima zdravstvenih poteškoća. Živimo od plaće mojeg supruga Dražena i ja trenutno primam porodiljnu naknadu, a s tim primanjima teško je obitelji priuštiti i ono najosnovnije – ispričala je Đurđica.

U ovoj skromnoj obitelji nije se jedanput dogodilo da Đurđica ne zna što će skuhati za ručak jer je frižider prazan.
– Često znam pomagati svojoj sestrični na polju. Ne tražim da mi plati, samo da mi da krumpir i drugo povrće da imam što pripremiti djeci za ručak. Meso si ne možemo priuštiti svaki dan. I ovdje, gdje smo podstanari, u dvorištu sam uredila mali vrt kako bih uzgojila malo povrća da imamo što jesti –rekla Đurđica.

Priznala je da sve što imaju kod kuće dobili su od dobrih ljudi.
– Sve što vidite u ovoj sobi smo dobili od drugih ljudi. Svu odjeću koju djeca nose smo dobili, a kad jedan preraste, drugi je naslijedi. Mom devetogodišnjem sinu često nije drago jer mora nositi odjeću svog brata, no skromna su oni djeca, ne traže puno. Dok je moj najstariji sin bio manji znao mi je reći „Mama, vodi me u dućan, znam da nećemo ništa kupiti, samo da vidim što sve ima“ – sa suzama u očima ispričala je Đurđica.
Ističe da zna da ima ljudi koji živi i puno teže od njih, ali iskreno je zahvalna na donaciji.
– Meni su moja djeca najvažnija. Budite sigurni da je došla u prave ruke. Sada ću im moći nešto kupiti – zahvalila se još jednom Đurđica.

Komentari

Komentara