Povežite se s nama

Međimurje

Dječji vrtić Mrav u Mačkovcu dobio novo ruho i igračke, održana Smotra učeničkih zadruga

Objavljeno:

- dana

Podjelom tradicionalnih igračaka u Dječjem vrtiću „Mrav“ u Mačkovcu i smotrom učeničkih zadruga Međimurske županije, održanom u središtu Čakovca, u četvrtak je započeo program obilježavanja Dana Grada Čakovca.

Radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića „Mrav“ u Mačkovcu, koji djeluje u sklopu ustanove Dječji vrtić „Cipelica“, počeli su početkom ove godine, a završili prije mjesec dana. Uređeni su pročelje, staza oko objekta, ulaz za osobe s teškoćama te zamijenjena stolarija, izolirani stropovi, uređen sanitarni čvor, a oličene su i prostorije. Ukupni troškovi iznosili su nešto manje od 600 tisuća kuna, a sa 40 posto sufinancirani su sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Završetak radova prigodno je obilježen programom „Dajmo djeci korijene i krila“, koju zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj iz Krapine. Programom se njeguju narodni običaji te vrtićima daruju tradicionalne igračke. Ovo je već peti vrtić na području Grada koji dobiva ovakve igračke, koje djeca odlično prihvaćaju.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, nije slučajno što je program obilježavanja Dana Grada započeo donacijom namijenjenom upravo najmlađim stanovnicima Čakovca. Čakovec je grad prijatelj djece, tu titulu svake godine potvrđuje i unapređuje, a obnavljanjem i darivanjem vrtića u Mačkovcu, pokazuje da je u sastavu Grada i 13 mjesnih odbora u koje Grad ravnomjerno ulaže.

U isto vrijeme, u Ulici kralja Tomislava u Čakovcu počela je Smotra učeničkih zadruga Međimurske županije. Organizator je bio Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, koji ovu smotru organizira peti put za redom. Okupilo se devet učeničkih zadruga iz cijelog Međimurja, koji su građanima prezentirali što sve rade i kakvim se aktivnostima bave. Izložene radove razgledali su i gradonačelnik Kovač i zamjenik Medved.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje