Povežite se s nama

Život i društvo

Dječji vrtić “Varaždin” velikom proslavom u Glazbenoj školi završio proslavu 70. rođendana

Objavljeno:

- dana

Izložba, milienijska fotografija…

Dječji vrtić „Varaždin“ velikom je proslavom u Glazbenoj školi u Varaždinu, u petak, 8. prosinca završio gotovo jednomjesečnu proslavu 70-og rođendana.

Proslava je počela početkom studenoga otvaranjem izložbe dječjih radova „Sretna djeca“ u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin koja je bila otvorena dva tjedna.

Podsjećamo, tijekom druge polovice studenog u svih osam objekata vrtića započele su pripreme za izradu „klupka prijateljstva“. Klupko se pripremalo u skupinama, objedinjavalo u objektima te je u konačnici početkom prosinca spojeno u jedno tijekom velikog milenijskog okupljanja djece, roditelja i zaposlenika Dječjeg vrtića „Varaždin“ na Starom gradu.

Tom prigodom izrađena je milenijska fotografija djece, roditelja i zaposlenika vrtića:

Završna svečanost održana je u Glazbenoj školi. Uz gradonačelnika i dogradonačelnike Grada Varaždina, svečanosti je prisustvovala Predsjednica s članovima Upravnog vijeća vrtića, bili su tu ravnatelji privatnih vrtića iz grada, ravnatelji županijskih vrtića, umirovljenici vrtića, roditelji te zaposlenici.

Tijekom svečanosti promoviran je film koji je moguće pogledati na YouTube kanalu Dječjeg vrtića „Varaždin“, održana je priredba djece s predstavljanjem djece iz svih osam objekata vrtića, a gradonačelniku je na čuvanje predano „klupko prijateljstva“ sastavljeno od oko 750 traka, pri čemu svaka traka predstavlja jedno dijete, polaznika vrtića u ovoj pedagoškoj godini.

– Nakon ove neobično duge i sadržajne proslave rođendana sa sigurnošću možemo reći da su djeca Dječjeg vrtića „Varaždin“ odista sretna djeca okupljena u klupku prijateljstva – izjavila je ravnateljica Dječjeg vrtića „Varaždin“ Jasenka Husnjak.

 

Izvor: Djecji vrtic “Varaždin”
Foto:

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje