Povežite se s nama

Život i društvo

Dječji vrtić Zeko iz Cestice veselo slavi punoljetnost

Objavljeno:

- dana

Proslava rođendana je važan događaj za odrasle, a osobito za djecu. No još je posebniji kada ga slavi vrtić pun djece. Sreća, osmijeh i pjesma u petak, 1. listopada, su se širili prostorima dječjeg vrtića Zeko u Cestici.

Dječji vrtić ovih dana slavi punoljetnost svoga rada tijekom kojih su se izmjenjivale generacije djece.

Dječji vrtić u Cestici je izgrađen 2003. godine, a sa svojim radom u Cestici, dječji vrtić Zeko je započeo 2. studenoga iste godine. Zgrada dječjeg vrtića je dva puta bila proširivana i dograđivana. Prvo proširenje je bilo 2008. godine, dok je drugo proširenje bilo 2018. godine.

U Dječjem vrtiću Zeko u Cestici su u početku bile dvije odgojne skupine s upisanih tridesetak djece, dok vrtić danas broji 157 djece raspoređenih u 6 odgojnih skupina o kojima brine 13 odgajatelja, jedna pedagoginja, jedna zdravstvena djelatnica, dvije kuharice, dvije spremačice te dva domara.

Povodom rođendana pripremljen je kulturno zabavni program u najnovijem dijelu vrtića. Bilo je pjesme, igrokaza, recitacija i plesa. Prigodnu proslavu za djecu upriličili su djelatnici Dječjeg vrtića Zeko Cestica.

Čestitkama se pridružio općinski načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj koji je djecu počastio slatkim paketom.

U razgovoru ravnateljice vrtića Tanje Vuzem i pedagoginje Ane Koren Friščić s načelnikom raspravilo se o daljnjim planovima rada dječjeg vrtića u Cestici, te je tom prilikom načelnik najavio i projekt treće nadogradnje dječjeg vrtića u Cestici.

S obzirom na sve veći broj rođene djece u općini Cestica i sve većih potreba za smještaj djece i predškolsko obrazovanje najmlađih, neophodno je treće proširivanje dječjeg vrtića u Cestici, zaključio je načelnik Mirko Korotaj.

Ugodno druženje nastavljeno je uz mnoštvo dječjih osmijeha te iznenađenjem – rođendanskom tortom, jer što je rođendan bez torte?

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje