Povežite se s nama

Događanja

Djeda Mraz, Čudesna šuma, Pop it up…

Objavljeno:

- dana

Advent u Varaždinu

I ovog vikenda nastavlja se manifestacija Advent u Varaždinu u sklopu koje će, između ostalog, najmlađi moći dočekati Djeda Mraza i pogledati film Čudesna šuma, a stariji vidjeti plesnu predstavu Pop it up ili sudjelovati u kreativnim radionicama.

Otvorenjem izložbe dječjeg vrtića Bajka u prostoru na Trgu kralja Tomislava, u petak je nastavljena manifestacija Advent u Varaždinu koja nudi zanimljive sadržaje i ovog vikenda.   

Tako će najmlađi u subotu u 17 sati moći dočekati Djeda Mraza na Trgu kralja Tomislava uz program Društva naša djeca. Program se nastavlja paljenje treće svijeće na adventskom vijencu u 18,45 sati ispred varaždinske katedrale uz nastup zbora Chorus angelicus.

U nedjelju u 16 sati može se pogledati projekcija filma Čudesna šuma u kinu Galerija, a u 20 sati u varaždinskom HNK počinje plesna predstava Pop it up Foruma za novi ples Baleta Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.  http://www.youtube.com/watch?v=LH7_DaaojdE#t=15

U ponedjeljak u 10,30 sati djeca varaždinskih dječjih vrtića u Ulici Ljudevita Gaja postavljaju snjegoviće koje su sami izradili, a od 9 do 12 i od 16 do 19 sati kreće dječja kreativna radionica koja će se do 23. prosinca održavati u prostoru na Trgu kralja Tomislava 3.

Izvor: TZ Grada Varaždina
Foto: TZ

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje