U prostoru Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, u subotu, 24. listopada s početkom u 18 sati , otvara se izložba djela Ivana Rabuzina iz zbirke Vladimira Malogorskog.

Osim što je ovo prigoda da se javnost podsjeti na velikoga umjetnika hrvatske naive uoči 100. obljetnice njegova rođenja, od varaždinskog poduzetnika i najvećeg hrvatskog živućeg kolekcionara umjetnina doznajemo da izložba ima posebnu dimenziju.

– Izložba djela Ivana Rabuzina „Senzibilni vizionar idealnih svjetova“, je svojevrstan presedan za Hlebine. Naime, ovo je prvi put da se, tamošnjoj kulturnoj javnosti, predstavljaju djela  umjetnika koji nema slikarske gene iz Hlebina – ističe Malogorski koji je za spomenutu samostalnu izložbu iz svoje iznimno bogate kolekcije  izdvojio 25 slika.

No, Rabuzinov opus, koji je poznat i priznat i daleko izvan naših granica, na najnovijoj izložbi iz Zbirke Vladimira Malogorskog, bit će predstavljen i izborom ručno oslikanog originalnog Rosenthal porculana.

O kolekcionarskom afinitetu Vladimira Malogorskog i važnosti njegove zbirke u katalogu izložbe piše Helena Kušenić, viša kustosica Muzeja grada Koprivnice i voditeljica Zbirke naivne umjetnosti, ističući među ostalim da je „pouzdanje Ivana Rabuzina u Vladimira Malogorskog kao istinskog zaljubljenika u umjetnost ocrtano i ovom izložbom“.

Dodajmo da je projekt  realiziran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. Izložba ostaje otvorena za razgled do 29. studenoga 2020. godine.

Komentari

Komentara