Povežite se s nama

Crna kronika

Djelatnice Centra za socijalnu skrb maloljetnica napala sjekirom, razbila i staklo na službenom vozilu

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U Kotoribi su u jutarnjim satima u petak, 26. studenoga, napadnute djelatnice preloške podružnice Centra za socijalnu skrb.

Kako piše dnevnik.hr, maloljetnica s područja Međimurske županije, dok su one obavljale redovne poslove, prema djelatnicama u dobi od 26 i 46 godina mahala je hladnim oružjem.

Tako ih je spriječila u obavljanju službene radnje iz nadležnosti. Nakon toga razbila je stražnje staklo službenog vozila. Djelatnice, nasreću, nisu ozlijeđene, a u skladu s neslužbenim informacijama hladno oružje u pitanju bila je – sjekira!

– Prema maloljetnici će zbog počinjenja kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari biti podneseno posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež – kažu iz policije.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje