Povežite se s nama

Život i društvo

Djelatnice varaždinskog vrtića Zeko na Erasmus + projektu u Irskoj

Dječji vrtić Zeko Erasmus

Objavljeno:

- dana

U sklopu KA1 Erasmus + projekta „Ukorak s vremenom za europski vrtić“, koji je financiran sredstvima Europske komisije, ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Varaždin Brankica Vidrač i članica stručnog tima Maja Skupnjak, zdravstvena voditeljica, sudjelovale su od 24. veljače 2. ožujka 2019. na strukturiranom tečaju “Talking to people” Inquiry-based and Cooperative Methodology održanom u Dublinu, Republika Irska.

U isto vrijeme, održano je pet tečajeva istog organizatora s ukupno 96 sudionika iz 16 europskih zemalja i jedna sudionica iz dalekog Japana.

Tečaj na kojem su sudjelovale varaždinske predstavnice pohađalo je ukupno 12 sudionika. Osim naših dviju predstavnica tu su bili sudionici iz Španjolske, Njemačke, Grčke i sudionica iz Japana.

Tečaj je strukturiran u obliku radionica na kojima su dani praktični primjeri i ideje za poticanje i razvoj suradničkog učenja kako odraslih uključenih u odgojno obrazovni sustav tako i osmišljanje edukativnih materijala pomoću IKT alata čiji je cilj osuvremenjivanje i unapređenje odgojno obrazovne prakse.

Sudionice su bile uključene u predavanja, grupne rasprave i radionice o Irskoj literaturi, glazbi i filmu.

Sudjelovanjem u terenskom projektu Contexts4Content, istražujući Irsku kulturu i društvo neposredno u kontekstu, sudionice su između ostalog usavršavale jezične vještine na Engleskom jeziku.
Zadnjeg dana tečaja, hrvatsko – španjolski tim, prezentirao je sve što je naučio za vrijeme tečaja ostalim sudionicima te samim time izvršio diseminaciju na Europskoj razini.

Osim želje za sudjelovanjem i jačanjem osobnih profesionalni i jezičnih kompetencija, sudionicama je cilj dobra iskustva diseminacijom i radionicama prenijeti kolektivu i široj zajednici; osvijestiti druge na potrebu širenja horizonta i prihvaćanja europske dimenzije u obrazovanju, poštivanje ljudskih prava, jednakosti, slobode izbora i drugo.

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje