POU

U sklopu KA1 Erasmus + projekta „Ukorak s vremenom za europski vrtić“, koji je financiran sredstvima Europske komisije, ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Varaždin Brankica Vidrač i članica stručnog tima Maja Skupnjak, zdravstvena voditeljica, sudjelovale su od 24. veljače 2. ožujka 2019. na strukturiranom tečaju “Talking to people” Inquiry-based and Cooperative Methodology održanom u Dublinu, Republika Irska.

U isto vrijeme, održano je pet tečajeva istog organizatora s ukupno 96 sudionika iz 16 europskih zemalja i jedna sudionica iz dalekog Japana.

Tečaj na kojem su sudjelovale varaždinske predstavnice pohađalo je ukupno 12 sudionika. Osim naših dviju predstavnica tu su bili sudionici iz Španjolske, Njemačke, Grčke i sudionica iz Japana.

Supernova

Tečaj je strukturiran u obliku radionica na kojima su dani praktični primjeri i ideje za poticanje i razvoj suradničkog učenja kako odraslih uključenih u odgojno obrazovni sustav tako i osmišljanje edukativnih materijala pomoću IKT alata čiji je cilj osuvremenjivanje i unapređenje odgojno obrazovne prakse.

Sudionice su bile uključene u predavanja, grupne rasprave i radionice o Irskoj literaturi, glazbi i filmu.

Sudjelovanjem u terenskom projektu Contexts4Content, istražujući Irsku kulturu i društvo neposredno u kontekstu, sudionice su između ostalog usavršavale jezične vještine na Engleskom jeziku.
Zadnjeg dana tečaja, hrvatsko – španjolski tim, prezentirao je sve što je naučio za vrijeme tečaja ostalim sudionicima te samim time izvršio diseminaciju na Europskoj razini.

Osim želje za sudjelovanjem i jačanjem osobnih profesionalni i jezičnih kompetencija, sudionicama je cilj dobra iskustva diseminacijom i radionicama prenijeti kolektivu i široj zajednici; osvijestiti druge na potrebu širenja horizonta i prihvaćanja europske dimenzije u obrazovanju, poštivanje ljudskih prava, jednakosti, slobode izbora i drugo.

Komentari

Komentara