Povežite se s nama

U fokusu

Djelatnici Doma za starije i nemoćne Varaždin: „U Upravi se zapošljava po stranačkoj pripadnosti!“

Objavljeno:

- dana

Ogorčeni reakcijom Uprave Doma za starije i nemoćne Varaždin na članak koji je 9. veljače 2021. godine izašao u Regionalnom tjedniku br. 874 pod naslovom „U 15-satnoj smjeni dvije njegovateljice brinule su se o 58 korisnika bez ikakve pomoći ili nagrade“, na adresu redakcije Regionalnog tjednika nezadovoljni su djelatnici poslali novo pismo, u kojem tvrde da se nad njima provodi nova nepravda.

U pismu, između ostaloga, stoji:

„Nakon članka donesene su nove odluke i upute ravnateljice o novoj organizaciji odjela, gdje smo još više opterećene fizičkim poslom iako nas je premalo zaposlenih na odjelima koji se brinu o nepokretnim osobama. Osim posla njegovatelja, sada su nam dodani i poslovi čistačica kad njih nema dovoljno na odjelu. Ništa od tih novih odluka nije provedeno u Pravilniku, nego samovoljom Uprave, a naši radnici koji su u Upravnom vijeću se za ništa ne mogu ili ne žele izboriti.“

Reformisti imaju prednost?

Djelatnici su zbog cijele situacije odlučili iznijeti i „nepravilnosti Uprave pri zapošljavanju“, koje su navedene u nastavku pisma:

„Zapošljava se po stranačkoj pripadnosti, na radno mjesto voditeljice računovodstva primljena je djelatnica (podaci poznati redakciji) s nekoliko mjeseci radnog iskustva i znanja o tom poslu – članica stranke Reformisti, koja je sada i zamjenica ravnateljice iako nema za to uvjete; voditeljica ekonomske službe (podaci poznati redakciji) zaposlila je uz pomoć ravnateljice svog sina, koji joj je sad zamjenik, i snahu, zetovu majku – sve Reformiste. Još je nekoliko radnih mjesta popunjeno isključivo članovima stranke iako za taj posao nemaju završenu školu – geološka tehničarka (podaci poznati redakciji) radi na radnom mjestu administratora, a do dolaska nove ravnateljice radila je kao NKV radnica – servirka, ali je bitno da je članica stranke i suprug joj kotira vrlo visoko u Reformistima.“

Sporno i cijepljenje

Djelatnici Doma na kraju su se osvrnuli i na cijepljenje protiv koronavirusa. Naime, u pismu stoji:

„I na kraju ono što je sad aktualno – cijepljenje protiv korone: radnici domova imaju prednost, ali mislimo da to ne bi trebao biti slučaj s roditeljima šefice računovodstva, koja se među prvima u Domu cijepila iako nema dodir s korisnicima. Onda je dovezla svoje roditelje da se cijepe u Domu, odmah u prvoj rundi cijepljenja, iako nisu korisnici Doma niti pacijenti naše ambulante, a naši korisnici još i danas nisu svi cijepljeni. Toliko o redu i poštenju.“

„Stranke nisu kriterij“

Kako bismo obuhvatili obje strane priče, upit smo poslali ravnateljici Doma Vesni Vidović-Oreški, ali i Ivani Borovec, zaposlenici Varaždinske županije kao osnivača Doma. Na pitanje o tome što sve prema Pravilniku obuhvaća posao njegovateljice u Domu za starije i nemoćne Varaždin te rade li njegovateljice u Domu i poslove čistačica, ravnateljica odgovara:

Pravilnikom o unutarnjem ustroju i sistematizaciji poslova u našem domu, a koji je donesen u skladu s Pravilnikom o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga resornog ministarstva, određeni su poslovi radnog mjesta njegovateljice i oni obuhvaćaju poslove koji i proizlaze iz samog naziva radnog mjesta (opće njege i kupanja korisnika, presvlačenja posteljnog rublja, hranjenja korisnika, održavanja i dezinficiranja servo stolića, noćnih ormarića…). Napominjem da je, uz povremene manje izmjene nekih općih zakonskih odredbi, opis poslova za njegovatelje isti više od 30 godina.

Njegovatelji/ce nisu dodatno opterećeni dodatnim fizičkim poslom, niti rade posao čistačice. Ima ih dvadeset dvoje, kao što je i propisano Pravilnikom. U teškim i izvanrednim okolnostima, kao što su i trenutne (uslijed pandemije), svaki radnik u Domu će pomoći drugomu kako bi korisnici bili zbrinuti.“

Na pitanje o načinu zapošljavanja i natječajima koji su raspisani za radna mjesta koja se navode u pismu djelatnika Doma, te ima li zapošljavanje veze sa stranačkom pripadnošću i obiteljskim vezama, Vidović-Oreški govori:

„Sukladno Kolektivnom ugovoru za djelatnost socijalne skrbi, za sva radna mjesta na neodređeno raspisuje se javni natječaj u Narodnim novinama, na Zavodu za zapošljavanje i oglasnoj ploči Doma, a  tako je i učinjeno i za voditelja računovodstva (kako je ispravan naziv radnog mjesta) i sva druga radna mjesta u Upravi.

Radna mjesta zamjenice ravnatelja, voditelja i zamjenika voditeljice ekonomske službe ne postoje u Domu. Za vrijeme svoje odsutnosti zbog g. o., bolovanja ili nekog drugog razloga, ravnatelj sukladno Zakonu o soc. skrbi mora imenovati osobu koja ga mijenja u neodgodivim poslovima kako bi Dom funkcionirao, a jednako tako vrijedi i za zamjenike voditelja. Dakle, voditelj nije radno mjesto, nego samo položaj. Tako je radnik, uz svoje radno mjesto, privremeno imenovan za voditelja da uz svoj rad, organizira i vodi rad odjela. (Npr. imamo voditelja Odjela računovodstvenih i općih poslova, voditelja Odjela tehničko-pomoćnih poslova, voditelja prehrane i posluživanja…), a za što ne postoji obveza raspisivanja javnog natječaja.

U našem domu, kao i svim drugim državnim i županijskim domovima, koji su pod stalnim nadzorom nadležnih institucija i inspekcija, osobe se zapošljavaju isključivo po propisanim, odnosno traženim stručnim spremama i drugim propisanim uvjetima. Stranačka pripadnost ili ne, osobna je stvar svakog pojedinca i spada u zaštitu osobnih podataka. Dozvolit ćete mogućnost da od deset stranaka koje djeluju na području Varaždinske županije, u svakoj tvrtki, ustanovi, poduzeću, ima barem po jedan ili više radnika koji su članovi neke od tih stranaka, međutim, stranačka opredijeljenost nikada nije bila kriterij za odabir kandidata pri zapošljavanju.“

Ravnateljicu smo upitali i koji su bili kriteriji za zapošljavanje na navedena radna mjesta te koje su kvalifikacije trenutno zaposlenih na tim radnim mjestima.

„Kriteriji za zapošljavanje su navedeni u odgovoru na 2. pitanje, oni su uvijek navedeni u javnom natječaju za pojedino radno mjesto, te svi zaposleni na tim radnim mjestima ispunjavaju uvjete za ta radna mjesta“, govori Vidović-Oreški, a o „prekorednom cijepljenju“ i cijepljenju nezdravstvenih djelatnika Doma, što se također navodi u pismu, ravnateljica tvrdi:

„Mogućnost, a nažalost ne i obveza cijepljenja, odnosi se na sve zaposlenike domova za starije i nemoćne. Dakle, ne samo na zdravstvene djelatnike u Domu, a što su jedino medicinske sestre, već na sve zaposlenike Doma.

Moja je inicijativa, kao ravnateljice, bila da se svi djelatnici cijepe jer smatram da je to najbolji način da očuvamo zdravlje naših korisnika. Međutim, ja nisam u mogućnosti nametnuti tu obvezu djelatnicima, već se radi o preporuci.

Stoga je socijalna i zdravstvena služba Doma izradila popis svih zainteresiranih djelatnika i korisnika Doma za cijepljenje, te je u skladu s tim i naručen broj cjepiva od ZZJZ-a Varaždinske županije.

Nažalost, u prvom valu do danas s obje doze cijepio se svega 31 radnik, a u drugom valu s jednom dozom cijepilo se još 20 radnika.

Budući da su prilikom (ili neposredno prije) cijepljenja određeni djelatnici i korisnici odustali od cijepljenja ili zbog zdravstvenog stanja nisu mogli biti podvrgnuti cijepljenju, ostao je određeni broj doza cjepiva kojima je rok istjecao drugi dan. S obzirom na to da se radilo o 30. 12. 2020., neiskorišteni dio cjepiva predan je u dogovoru sa ZZJZ-om Varaždinske županije u ambulantu opće medicine koja djeluje u prostorijama Doma. Oni su potom procijepili vanjske pacijente zainteresirane za cijepljenje.

Dakle, nikakvih prekorednih cijepljenja u Domu nije bilo.“

Ravnateljica Doma na kraju svog očitovanja dodaje:

„Ja bih završno ovim putem željela istaknuti da se svi domovi za starije i nemoćne, kao i naš Dom, u pandemiji nalaze u praktički najzahtjevnijem periodu uopće, te da su napori koje ulažu svi radnici Doma „od podruma do krova“: medicinske sestre, soc. radnice, čistačice, radnici kuhinje, praonice, njegovatelji, majstori, recepcija, radnici Uprave, računovodstva itd. nadljudski i hvalevrijedni.

U Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin trudimo se očuvati zdravlje naših korisnika, pandemijom najpogođenijeg i najosjetljivijeg dijela stanovništva, te mi je žao što mediji nisu zainteresirani doći u Dom i napisati koji afirmativni članak na tu temu, kao podršku djelatnicima Doma, već se na inicijativu zanemarive manjine radnika konstantno pokušava neosnovano diskreditirati rad djelatnika Doma, a posebice Uprave Doma.“

Odgovore na upit koji smo poslali djelatnici Varaždinske županije Ivani Borovec, koja je ujedno glasnogovornica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, nismo dobili.

U fokusu

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava tehnologa procesne kontrole (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete do 14.5. Potrebna je visoka stručna sprema kemijskog ili srodnog tehničkog usmjerenja, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Očekuje se napredno korištenje MS Office paketa, poznavanje SAP-a i produktivnost. Poželjna je osposobljenost za sustav upravljanja ISO 9001. Poslodavac omogućuje ugovor na neodređeno vrijeme, ugodnu radnu atmosferu te izazove s punim radnim vremenom u međunarodnom okruženju. Prijavite se.

Glovo zapošljava dostavljača (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 3.6. Nudi se zarada do 12.000 kuna mjesečno, isplata svaka dva tjedna ili prema dogovoru s poslodavcem te fleksibilno radno vrijeme. Moguće je korištenje vlastitog vozila. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. zapošljava na poziciji Java razvojni programer (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete najkasnije do 17.5. Od kandidata se očekuju minimalno godina dana radnog iskustva, dobro razumijevanje Java programskog jezika, razumijevanje objektno orijentiranog programiranja i razvoja web aplikacija, razumijevanje API-ja i arhitekture usmjerenih na usluge. Prednost donosi poznavanje alata za inačicu koda (GIT). Prijavite se.

iC artprojekt d.o.o. traži nova pojačanja na pozicijama diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž) i prvostupnik/ tehničar elektrotehniče struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete do 15.5. Potrebno je znanje engleskog i njemačkog jezika te vozačka dozvola B kategorije. Aplicirajte.

Workforce za potrebe klijenta traži agenta u tehničkoj korisničkoj podršci na njemačkom jeziku (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 15.5. Poslodavac nudi rad u modernom i udobnom uredu, rad u smjenama i sa suvremenim alatima, a moguć je ugovor na neodređeno. Potrebno je izvrsno znanje njemačkog jezika i vrlo dobro snalaženje na računalu. Prijavite se.

Tehnik Metal d.o.o. traži računovođe (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijaviti se možete do 13.5. Posao obuhvaća samostalno obavljanje svih računovodstvenih poslova. Uvjeti su srednja stručna sprema ekonomskog ili sličnog smjera, iskustvo u radu na računovodstvenim poslovima i minimalno trogodišnje iskustvo rada. Provjerite detalje ovdje.

Wollsdorf Components d.o.o. zapošljava radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Jalžabet, a prijave su otvorene do 28.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva rad u proizvodnji u pogonu za obradu kože. Poslodavac nudi stimulativna i redovita primanja, dodatak za rad u noćnoj smjeni i za ostvarene ciljeve u grupi. Više na linku.

Floor Roof Project j.d.o.o. zapošljava hidroizolatera (m/ž). Mjesto rada je Orehovica, a prijave su otvorene do 15.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva hidroizolaterske radove. Uvjet je završena srednja škola. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Pavlic – Asfalt – Beton d.o.o. traži vozača kamiona (m/ž) u Donjem Kraljevcu. Rok prijave je 25.5. Potrebna je osoba s vozačkom dozvolom C+E kategorije. Nema rada vikendom, a nude se redovita i iznadprosječna primanja. Provjerite detalje ovdje.

Dom za starije i nemoćne osobe Matija traži pomoćnog radnika na odjelu njege (m/ž). Mjesto rada je Babinec, a prijaviti se možete najkasnije do 15.5. Posao obuhvaća pomoćne poslove u njezi korisnika doma za starije i nemoćne osobe. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Pataftin plan digitalizacije: Varaždin bez birokracije, šaltera, papira i pečata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pandemija je pokazala da je digitalizacija moguća ali i poželjna. Varaždin zaslužuju biti bolji grad, bez birokracije, papira, šaltera i pečata, poručio je gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta.

– Grad Varaždin ima FOI i puno mladih programera i stručnjaka s tog područja i zato moramo biti predvodnik digitalizacije – rekao je Patafta i poručio da će papire poslati u ropotarnicu prošlosti.

– U 21. stoljeću moramo omogućiti Varaždincima da s gradskom administracijom i javnim poduzećima rade i komuniciraju digitalno. Naslanjajući se na sustav e-građani uspostavit ćemo sustav u kojem su šalteri i obrasci nepotrebni. Sve se može i mora obaviti digitalno i u vrijeme koje građanima odgovara – istaknuo je Patafta i pojasnio kako će građani zahtjeve i dokumente moći predati i navečer iz udobnosti fotelje svojeg dnevnog boravka.

– Grad mora, i imat će, sve svoje servise dostupne građanima na njihovim pametnim telefonima. Građani će u svakom trenutku imati pristup svim potrebnim informacijama i znati u kojem je statutu njihov zahtjev – rekao je Patafta.

Neće biti potrebe obilaziti šaltere, prikupljati papire i ganjati pečate.

– Uvodit ćemo najnovije tehnologije pametnog grada u sve komunalne usluge. Inzistirat ćemo na pametnoj rasvjeti koja će štedjeti proračun, pametnom sustavu parkiranja koji će štedjeti vrijeme, gorivo i živce naših sugrađana. Uvest ćemo pametne kante za smeće, korištenje najnovijih tehnologija u upravljanju prikupljanja otpada, pametne semafore i upravljanje prometom i slično. Grad Varaždin postat će predvodnik u uvođenju najmodernijih tehnologija za najveći mogući komfor građana – rekao je Patafta.

Nastavite čitati