Povežite se s nama

Međimurje

Do 16.30 na izborima za međimurskog župana glasalo 23,18 posto birača, nepotpuni rezultati oko 20 sati

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Državno izborno povjerenstvo objavilo je podatke o izlaznosti do 16.30 na današnje prijevremene lokalne izbore na kojima Međimurke i Međimurci biraju župana/županicu i zamjenika/zamjenicu.

Do toga vremena tako je svoje pravo na 157 birališta iskoristilo 22.086-ero birača/biračica ili 23,18 posto od ukupnog broja birača (95.289), kažu podaci na stranicama DIP-a. Ovo je gotovo 10.700 birača manje nego na prvom krugu izbora u svibnju, kad je do 16.30 na birališta izašlo 32.735 od 95.521 birača ili 35,17 posto.

Najveći postotak birača i biračica do 16.30 na birališta je izašao na Belici (više od 30 posto!), Strahonincu (26,45 posto) i Svetoj Mariji (26,33 posto), dok je više od 25 izašlo i u Šenkovcu (26,26), Čakovcu (25,95) te Vratišincu (25,44).

Do 11.30 je glasalo samo 7,77 posto birača. Nepotpuni rezultati bit će objavljeni oko 20 sati.

Odaziv po gradovima i općinama možete pogledati ovdje.

>>Međimurje: nešto manje od 100.000 birača/biračica ima pravo na glasovanje za novoga župana/novu županicu i zamjenika/zamjenicu<<

Međimurje

U Kotoribi krštena mala Sara, peto dijete u obitelji Krušelj, te proslavljen dijamantni pir Slavice i Đure Matoteka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogobrojni vjernici, koji su u nedjelju, 29. siječnja, ispunili kotoripsku crkvu Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa, svjedočili su krštenju djevojčice Sare Krušelj, petog djeteta u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, te proslavi dijamantnog pira supružnika Slavice i Đure Matoteka.

Svečanu je svetu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek stigao i Blagoslov Svetoga Oca za obnovu bračnih zavjeta kojeg im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju Svete mise. 

– Bio je ovo radostan dan za sve župljane Kotoribe, a posebno su suze radosnice zasjale u očima mnogobrojnih članova dviju obitelji koje su sve prisutne okupile u molitvi – rekli su iz Varaždinske biskupije.

Župni su zborovi pjesmom uveličali misno slavlje.

Nastavite čitati

Međimurje

Na III. OŠ Čakovec održana radionica o utjecaju digitalnih medija na mentalno zdravlje djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu projekta „Zajedno za obitelj!“ djelatnice Obiteljskog centra, Područne službe Međimurske, održale su tribinu za širu javnost i stručnjake III. Osnovne škole Čakovec naziva „Utjecaj digitalnih medija na mentalno zdravlje djece“.

Ovim putem željelo se je ukazati na pozitivne i negativne aspekte korištenja istih, uz pružanje smjernica za njihovo odgovorno korištenje.

Primjerima iz prakse sudionicima je istaknuta važnost roditeljskog nadzora i pravovremenog reagiranja na neprimjerenu upotrebu medija, a koliko je navedena problematika aktualna, vidljivo je i u potrebi i pozivu drugih škola Međimurske županije za daljnjim promoviranjem i educiranjem roditelja i stručnjaka u navedenoj temi.

Obiteljski centar kroz svoj rad uključuje korisnike s opisanom problematikom, tijekom kojeg se nastoji educirati roditelje i pružiti im potporu, dok se s djecom radi na jačanju samopoštovanja i izgradnji komunikacijskih i socijalnih vještina.

Tijekom trajanja projekta Obiteljski centar, Područna služba Međimurska, nastoji senzibilizirati širu javnost o važnosti provedbe procesa deinstitualizacije i prava ranjivih skupina, s ciljem unapređenja kvalitete života i aktivnosti uključivanja u društvo.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta UP.02.2.2.12.0031 „Zajedno za obitelj!“ koji je financiran iz Državnog proračun Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje